Noutati :

Deta Super Rally&Kart si-a desemnat castigatorii celei mai dificile etape din Campionatului de Automobilism Timis

6 aprilie, 2013 - 07:27 PM
Autor: Gheorghe Ilas      
Categorie: SPORT
0

DETA. Deta Super Rally & Kart, intrecerea cailor putere care a contat pentru cea de-a doua etapa a Campionatului Judetean de Automobilism Timis, a adunat la start nu mai putin de 29 de echipaje.

Cele 29 de echipaje au fost de seniori, dar si debutanti in acest sport si juniori, care pe parcursul intregii zile si-au demonstrat tehnica si maiestria in manuirea volanului.

“Etapa de la Deta a fost una dintre cele mai dificile etape ale campionatului de automobilism din acest an, care a solicitat la maxim maiestria pilotilor si vigilenta copilotilor. in ciuda virajelor stranse si a jaloanelor plasate pe strazi foarte inguste, competitia s-a desfasurat la cele mai inalte standarde de siguranta auto”, a precizat Ladislau Giurisici, presedintele Comisiei de Automobilism si Karting din cadrul ACR Timis.

In conditiile in care cea mai mare parte a Deta Super Rally & Kart s-a desfasurat pe drumurile publice din zona Deta, la mentinerea sigurantei auto pe trasee si a disciplinei in trafic au contribuit din plin si agentii de la Politia Deta.

“Am decis sa monitorizez personal modul in care se respecta normele rutiere de catre concurenti, pentru a evita producerea vreunui incident auto, asa cum s-a intamplat in alte parti din tara. Totodata, sunt aici pentru a oferi tot sprijinul organizatorilor acestui concurs”, a declarat comandantul Politiei Deta, comisarul sef  Cornel Glavan, inca de dimineata, la startul concursului, cand a ordonat ca agentii sa verifice, rand pe rand, actele masinilor si ale pilotilor.

Din nefericire, doua masini de curse au fost descoperite cu diverse nereguli, motiv pentru care au fost oprite “pe dreapta”, iar echipajele excluse din competitie.

Dupa parcurgerea celor patru probe speciale, care de care mai dificile, liderii campionatului trecut si-au reconfirmat valoarea. Alexandru Krepelka, Raul Tudoreanu, Sergiu Tirla, Zoltan Martincsek, Adrian Marcovici, Darco Pelici, Peter Nemeth, dar si Mihaela Harceaga, un “new entry” care a revenit in forta in Campionatului Judetean de Automobilism Timis, s-au aflat din nou pe podiumul de premiere, devenind inca din etapa a doua candidati siguri la medaliile de la finalul campionatului.

“A fost un adevarat regal automobilistic!”, a exclamat pilotul Sergiu Tirla, care a strunit cu o asemenea maiestrie caii putere ai unui Ford Escort, incat a reusit, dupa o buna bucata de timp, sa-l readuca pe treapta II-a a podiumului pe prietenul si copilotul sau Sorin Mihoc.

De remarcat prezenta in concurs a experimentatului pilot Florin Staici, care, cu fair-play, a contribuit la victoria echipei sale “Kremsmuller Rally Team”, din Ploiesti, dar si a doua sportive, un pilot si un copilot, din Campionatului Judetean de Automobilism Hunedoara. Urmatoarea etapa se va desfasura in data de 28 aprilie, in parcarea Volvo din Calea sagului.

Rezultate:

Clasa I
1.    Tudoreanu – Galea
2.    Martincsek – Mone
3.    Istoc – Ciobra

Clasa II
1.    Tudoreanu – Galea
2.    Tirla – Mihoc
3.    Boncalo – Dumitru

Clasa III
1.    Krepelka – Kraus
2.    Nemeth – Nicoara
3.    Lepadusa – Mateut

Feminin:
1.    Harceaga – Zvanciuc
2.    Iordache – Br\ndusa
3.    Lupei – Popa

Juniori:
1.    Adrian Marcovici

Debutanti :
1.    Darko Pelici
2.    Angelo Schuldesz
3.    Mihai Preunca

Echipe:
1. Kremsmuller Rally Team PloiestiInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...