Noutati :

Deta intra in oferta turistica regionala! Ilumineaza arhitectural bisericile si Turnul Pompierilor, cu bani europeni

2 martie, 2011 - 12:33 PM
Autor: Anonim      
Categorie: TURISM
0

Vrea in circuitul turistic regional, iar prima masura: punerea in valoare a cladirilor importante ale orasului! Primaria Deta lanseaza in acest sens un proiect impreuna cu orasul Varset din Serbia.

Finantarea este asigurata din bani europeni si urmareste „imbunatatirea cooperarii transfrontaliere si oferta turistica comuna a oraselor Varset si Deta – aplicarea de noi tehnologii in iluminare”.

Beneficiarii proiectului, de partea romana, sunt  Parohia Romano Catolica Deta, Parohia Ortodoxa Romana Deta, Parohia Ortodoxa Romana Opatita si orasul Deta. Cele trei lacase de cult si Turnul Pompierilor vor fi iluminate arhitectural, din bani europeni, cu scopul includerii lor in circuitul turistic regional. Tot in cadrul proiectului sunt prevazute activitati de imbunatatire a imaginii turistice a orasului Deta, cea mai importanta dintre ele fiind constructia un brand al localitatii, inregistrat la OSIM, care alaturi de actuala sigla a orasului vor sta la baza actiunilor de promovare turistica.

Valoarea totala a proiectului este de 865.855 euro, din care 260.000 revin orasului Deta. Durata proiectului este de 12 luni, iar implementarea se va face simultan in Deta si la Varset. De partea sarba a proiectului, beneficiarii vor fi Parohia Ortodoxa Romana, Parohia Romano-Catolica, Parohia Ortodoxa Sarba, alaturi de cele trei biserici din Varset urmand sa fie iluminata arhitectural si „Cula” din Dealul Varsetului.

„Nu vreau ca Deta sa fie un oras exclusiv industrial. Este foarte bine ca am reusit sa atragem investitori si fabrici care sa ne asigure locuri de munca, insa asta nu inseamna ca trebuie sa ramanem un oras sters, fara culoare si lipsit de viata. Bisericile au fost intotdeauna un reper istoric si moral in viata locuitorilor din Deta” spune primarul Petru Roman.

„Proiectul pe care il lansam in 3 martie este unul dintre cele trei proiecte pe fonduri structurale, pe care le desfasuram cu Ungaria si Serbia. Avem o echipa foarte buna la primarie pentru atragerea banilor europeni, actualele proiecte vin in continuarea celor sase mari proiecte din fondurile de preaderare. Mai ales acum cand bugetul local este limitat, incercam sa suplinim lipsa unor capitole bugetare cu ajutorul banilor europeni” adauga primarul orasului Deta.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...