Noutati :

Desi anuntata, in judetul Timis impartirea diplomelor de Bacalaureat intarzie inca. Motivul e surprinzator!

27 ianuarie, 2015 - 10:50 AM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: EDUCATIE
0

Teoretic, la nivel national, s-a anuntat ca, dupa ce le-au asteptat mai bine de jumatate  de an, absolventii care au promovat Bacalaureatul in 2014 isi vor primi diplomele. La fel ar fi urmat sa se intample si in judetul Timis, doar ca reprezentantii Inspectoratului Scolar se lovesc de o problema mai putin obisnuita.

Diplomele de bacalaureat au ajuns in magazia Inspectoratului Scolar Timis si ar fi urmat ca, incepand din aceasta saptamana, ele sa poata fi ridicate de reprezentantii liceelor, pentru a fi distribuite absolventilor.

Atat doar ca reprezentantii Inspectoratului Scolar Timis au solicitat ca aceste diplome sa fie legate cate 10 pe un cotor comun, iar cele sosite de la Minister sunt  cate …. 25. In aceasta situatie, chiar daca numarul total de diplome corespunde celui al absolventilor, apare o problema.

„Singura solutie este sa desfacem acele cotoare, pentru ca avem scoli une este nevoie de mai putin de 25 de diplome. Nu stim insa daca acest lucru este permis. Voi discuta aceasta chestiune la Minister si sper sa obtin acordul celor de acolo pentru a desface acele cotoare. Acest lucru trebuie insa verificat, nu este o situatie prevazuta in normative.” a declarat Aura Danielescu, inspector scolar general.

In judetul Timis au ajuns peste 5000 de diplome de Bacalaureat care, dupa rezolvarea problemei cotoarelor, vor ajunge in licee, vor fi  completate, stampilate, semnate si predate mai apoi absolventilor. Pana acum, in caz de nevoie, acestia puteau dovedi ca au luat Bac-ul pe baza unei adeverinteInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...