Noutati :

Desfasurare impresionanta de forte la Timisoara. Obuz din al doilea razboi mondial recuperat din Bega. Video

28 februarie, 2018 - 03:12 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Pompieri, genisti, scafandri si caini de urma au luat parte la o ampla operatiune de recuperare  a unui obuz din al doilea razboi mondial recuperat din canalul Bega.

CITESTE SIDeszapezire ca-n Germania pe Autostrada Timisoara – Arad – Nadlac. Video 

Intreaga desfasurare de forte a fost insa doar un exercitiu pus la cale de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, in colaborare cu Salvo Timisoara, cu ocazia Zilei Protectiei Civile.

Exercitiul a fost insa unul mult mai complex. Zona din spatele Catedralei ar fi fost inundata, iar aluviunile au fost cele care au adus obuzul neexplodat. Pe malul stang al canalului a fost montat si un dig gonflabil pe aproximativ 100 de metri.

In acest exercitiu a fost o situatie complexa de protectie civila si anume cresterea debitelor raului Bega. S-a impus ceea ce inseamna protejarea unor spatii limitrofe raului Bega. Pentru aceasta s-a folosit un dig modular, iar in urma aluviunilor un element de munitie ramas neexplodat din timpul conflagratiilor mondiale a fost adus la suprafata, fapt pentru care a necesitat interventia de specialitate. Repet, scopul exercitiului a fost in primul rand cooperare cu tot ce inseamna servicii in situatii de urgenta. Am venit cu o parte a ambarcatiunilor din datoare la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, de asemenea echipa pirotehnica, echipa de prima cercetare CBRN, tot ce inseamna chimic-biologic-radiologic si nuclear, descracerare grea si am folosit un utilaj utv, autospeciala senilata care permite accesul in apropae toate tipurile de teren, inclusiv mediul acvatic„, a declarat Lucian Mihoc, inspector Sef al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Timis.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta a pregatit si o expozitie a dotarilor, mai multe masini de interventie fiind expuse in Piata Libertatii.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...