Noutati :

Deseurile preluate gratuit de RETIM la cele patru centre de colectare din Timisoara

20 decembrie, 2019 - 01:31 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: UTILE
0

TIMISOARA. Se apropie sarbatorile si curatenia in gospodarie este in toi. Timisorenii care vor sa scape de deseurile vegetale, voluminoase sau din constructii le pot duce la cele 4 puncte de colectare ale RETIM.

Depunerea gunoaielor la centre se poate face gratuit.

Pentru a putea fi depuse, crengile trebuie sa fie taiate la 50 cm si legate in manunchi, iar frunzele si iarba trebuie sa fie depozitate in saci. In cazul deseurilor voluminoase de uz casnic este recomandata demontarea / dezasamblarea lor (doar piese de mobilier, saltele). Deseurile provenite din locuinte, generate de activitati de reamenajare si reabilitare interioara si/sau exterioara a acestora trebuie depozitate in saci rezistenti la actiuni mecanice (fara polistiren, poliuretan, vata minerala si bazaltica)„, transmit reprezentantii RETIM.

Este necesar un document de identitate in vederea verificarii cantitatilor maxime lunare permise, in conformitate cu prevederile proiectului de hotarare din 19.07.2019 de aprobare a Planului de prevenire si masuri privind evitarea si reducerea cantitatilor de deseuri abandonate pe domeniul public de pe raza Municipiului Timisoara:
Deseuri vegetale: 3 mc/persoana /luna
Deseuri voluminoase de uz casnic: 5 mc/ persoana/luna
Deseuri rezultate din constructii si demolari: 1 mc/persoana/luna

Iata si programul de functionare al celor 4 centre de colectare din Timisoara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...