Noutati :

Deseurile periculoase se vor colecta separat, in campanii trimestriale, la Timisoara si in tot judetul

3 aprilie, 2018 - 01:28 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Noul sistem de colectare a deșeurilor, introdus în tot județul de către ADID Timiș, presupune colectarea separată a deșeurilor, pe categorii.

Una dintre categoriile cele mai importante de deșeuri este cea a deșeurilor periculoase.

DEȘEURI PERICULOASE sunt ambalajele de la produse de igienizare, bateriile uzate, ambalaje de la vopseluri și lacuri, spray-uri, etc.

Acestea urmează să fie colectate separat, trimestrial, în containere dedicate, amplasate în fiecare localitate timp de minimum o zi lucrătoare.

Astfel, acest tip de deșeuri nu se va depune în timpul anului în niciun alt recipient, pubela sau sac, ci se va păstra în gospodărie până la momentul când se va aduce prin aport voluntar la punctele de colectare dedicate. Containerele speciale se vor amplasa în fiecare localitate o dată la trei luni și vor fi deservite de reprezentantul RETIM.

Campaniile de colectare a deșeurilor periculoase vor fi anunțate în prealabil de către RETIM, iar detalii despre acestea găsiți atât pe site-ul societătii – www.retim.ro, precum și la primăriile locale.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...