Deseurile din carton colectate corect salveaza milioane de copaci. Cum trebuie procedat

Ambalajele de carton sunt obtinute din celuloza, reciclarea lor salvand milioane de copaci anual. Fibra celulozica se deterioreaza dupa 4 cicluri de reciclare, deci prin colectare selectiva se poate refolosi acelasi material de 4 sau chiar 5 ori.

Deseurile de carton se colecteaza, in zonele deservite de Retim Ecologic Service, in pubela galbena sau sacul galben.

Pentru ca, deseori, dimensiunile ambalajelor din carton sunt destul de mari, acestea trebuie pliate, taiate sau strivite, astfel incat sa ocupe cat mai putin spatiu in momentul aruncarii lor. Daca nici asa nu incap, pot fi lasate langa pubele, pentru a fi ridicate de catre echipele Retim.

Problema volumului ocupat de ambalajele din carton este una importanta, tinand cont ca, spun statisticile, sub forme diferite, hartia ocupa aproximativ 41 % din totalul deseului menajer pe care il producem, majoritatea fiind reprezentat din ambalajele produselor pe care le consumam.

Ambalajele de carton care ajung in pubela galbena nu trebuie sa contina resturi alimentare .

Tot in pubela galbena se colecteaza deseuri din hartie – ziare, reviste, caiete, etc. – din metal și din plastic.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...