Descopera secretele cartierului Fabric din Timisoara! Muzeul National al Banatului organizeaza tururi ghidate

TIMISOARA. Muzeul National al Banatului ii invita pe timisoreni, si nu numai, la inceputul saptamanii viitoare sa cunoasca in detaliu cartierul Fabric.

Este vorba despre trei tururi ghidate ale expozitiei „Patrimoniul sub reflectoare. Cartierul Fabric – Lumi in destine”, deschisa la Bastionul Theresia. Acestea vor avea loc marti, 24 august, la orele 11, 13 si 15, iar numarul locurilor este limitat la 10.
Cei care vor dori sa viziteze expozitia si sa asculte povestile Fabricului vor primi informatiile de la Marius Cornea, unul dintre cei mai experimentati curatori ai Muzeului.

Turul ghidat va dura 45 de minute.

Turul ghidat reprezinta o experienta aparte atunci cand el este realizat impreuna cu un curator al muzeului, iar nu cu un ghid, in sensul turistic al termenului. Iar Marius Cornea are, poate, cea mai mare experienta in acest sens, la MNaB. Acest tur are deja ceva aparte. Vorbim despre 45 minute dedicate exclusiv uneia dintre cele cinci expozitii ce pot fi vazute in muzeu si anume expozitia temporara „Patrimoniul sub reflectoare. Cartierul Fabric – Lumi in destine”, dar si de povestile care stau in spatele obiectelor si a panourilor expuse. Numarul limitat al participantilor (10 la numar) si ghidajul experimentat vor face ca vizita sa devina o escapada in timp„, transmit reprezentantii Muzeului National al Banatului.

Cei care doresc sa se inscrie pentru a beneficia de un tur ghidat al cartierului Fabric cu un curator al Muzeului National al Banatului, o pot face AICI.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...