Descarcarea de pe Autostrada Vestului catre Timisoara, de aproape 50 de milioane de euro, are constructor. Drumul de 10 kilometri va fi amenajat in 2 ani

TIMISOARA. Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anuntat firma castigatoare a licitatiei pentru realizarea drumului de legatura de la Autostrada Vestului catre Sanandrei.

CITESTE SI: Dezastru ecologic pe un rau din vestul tarii. Masurile anuntate de Apele Romane Banat. Foto 

Contractul a fost castigat de italienii de la Todini Construzioni Generali S.p.A., aceasta fiind si singura companie care a depus o oferta in vara. Lucrarea a fost adjudecata la pretul de 189.571.920,62 de lei (fara TVA), adica aproximativ 46 de milioane de euro, cu TVA.

Durata de executie a contractului este de 24 de luni, din care 6 luni pentru proiectare si 18 luni pentru executia lucrarilor. Perioada de garantie este de 84 de luni.

Intre timp a fost emisa hotararea privind declansarea procedurilor de expropriere pentru terenurile de pe coridorul lucrarii de utilitate publica de interes national „Drum de legatura Autostrada A1 Arad-Timisoara-DN 69„.

Se aproba declansarea procedurii de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privata care constituie coridorul de expropriere al lucrarii de utilitate publica de interes national „Drum de legatura Autostrada A1 Arad-Timisoara-DN 69“, situate pe raza localitatilor Timisoara, Sanandrei, Giarmata si Pischia din judetul Timis, expropriator fiind statul roman, reprezentat de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, prin Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A„, se arata in hotararea de Guvern.

Totodata, se aproba lista cuprinzand imobilele proprietate privata supuse exproprierii, precum si sumele individuale aferente despagubirilor.

Sumele individuale estimate sunt in cuantum total de 8.459.000 lei si sunt alocate de la bugetul de stat, prin bugetul ministerului… se vireaza de catre Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, in termen de cel mult 30 de zile de la data solicitarii acestora… Planul de amplasament al lucrarii de utilitate publica de interes national se aduce la cunostinta publica si prin afisarea la sediile consiliilor locale implicate si, respectiv, prin afisare pe pagina proprie de internet a expropriatorului„, mai sta scris in documentul executivului.

In paralel, la DRDP Timisoara este in derulare procedura de achizitii publice pentru servicii de cadastru pentru intocmirea documentatiei de dezmembrare a terenurilor supuse exproprierii. Doua oferte au fost depuse pana la termenul limita, luna trecuta, iar acum este in desfasurare etapa de evaluare.

Dupa Hotararea de Guvern, se va emite decizia de expropriere, care este cu titlu executoriu. Practic, va fi momentul in care terenurile vor trece in proprietatea statului. Vom semna in curand si contractul pentru serviciile de cadastrare”, spune directorul regional al DRDP Timisoara, Horatiu Simion.

Va reamintim, drumul, cu cate 2 benzi pe sens, care va porni de la intersectia cu Sanandrei, va fi, practic, a treia descarcare de pe autostrada catre Timisoara, dupa Remetea si Giarmata. Vor tranzita noua legatura intre 25.000 si 29.000 de masini, conform estimarilor din proiect.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. Doamne ajută! A trebuit să vină un ministru timișorean ca să miște lucrurile și pe aici. Mai bine mai târziu decât niciodată, vorba aia. Hai cu calea ferată să ajungem mai repede la munte în Caraș.

    • Timisoarean din Bucuresti=))

  2. Da, este bucurestean dar chiar si asa a fost deosebit de activ cu vorbe in ultimii 4 ani, ca deputat de Timis, pe diverse idei sau proiecte de infrastructura in Timis si nu numai.
    Acum are ocazia sa si demonstreze cu fapte ceea ce propunea din postura de ministru al transporturilor.
    Numai sa nu pice prea repede acest guvern si sa nu apuce sa si faca ceva!