Deputatul REPER Daniel Toda solicita in Parlament finantare pentru sportul timisorean (P)

„Dan Păltinişanu, simbolul fotbalului timişorean, a devenit o ruină şi vizuină de vulpi în centrul oraşului. Iar Poli, echipa care odinioară simboliza fronda românilor împotriva Stelei, a lui Dinamo sau Victoriei Bucureşti, se chinuie acum pe ultimul loc al diviziei B.” a caracterizat perfect deputatul Toda în discursul ţinut de la tribuna Parlamentului situaţia tragică în care se află sportul timişorean.

Cei mai în vârstă îşi amintesc de succesele de altădată ale echipelor din Timişoara. Chinezul şi Ripensia dominau copios fotbalul românesc în perioada interbelică. După al Doilea război mondial, centrul poloului românesc era pe Bega: ILSA, echipa muncitorilor textilişti, devenea campioană şi impunea respect Capitalei. Tot în acea perioadă, Ştiinţa câştiga camiponatul naţional de handbal. În comparaţie cu aceste rezultate, victoriile mai apropiate de zilele noastre ale lui Poli Timişoara par modeste.

Diferenţa între acele campioane şi echipele timişorene care se zbat astăzi în subsolurile ligilor inferioare este dată, în primul rând, de infrastructura sportivă. Primăria se chinuie să construiască un stadion în miniatură, pentru handbal sau volei avem doar Sala „Constantin Jude”, cu o capacitate mică şi uzată moral, iar de bazine de înot care să găzduiască competiţii şi să asigure performanţă ce să mai vorbim.

„Timişoara are nevoie urgentă de stadion nou, de sală de sport nouă, de bazine de înot! Ne luptăm să construim stadionul Lego, când noi avem nevoie de o arenă care să readucă suporterii şi timişorenii împreună. O arenă modernă nu este doar primul pas pentru succesul unor echipe: ea coagulează o comunitate, permite oamenilor să trăiască împreună mari evenimente. Municipiul nostru contribuie semnificativ la bugetul României. În timp ce alte oraşe s-au bucurat de finanţări generoase pentru stadioane şi săli polivalente, noi am fost mereu uitaţi. Chiar dacă avem miniştri din Timişoara, chiar dacă ni s-au promis finanţările necesare, s-a rămas doar la nivel de vorbe. Timişoara solicită acelaşi tratament ca alte mari oraşe, nimic mai mult. Este inadmisibil ca un oraş de nivelul său să nu aibă un stadion decent.” a explicat, în discursul său, deputatul Toda care a solicitat şi autorităţilor locale să treacă peste orgolii şi să conlucreze pentru a pune pe picioare infrastructura sportivă a municipiului nostru.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. horatiu spune:

  Sportul din Romania – cel pe echipe- a fost distrus de autoritatile statului preocupate de distrugerea identitatii nastionale.

 2. Tion spune:

  Păi ăsta nu era din USR? Ce rapid părăsesc șobolanii nava 😂😂

  • Coco spune:

   Nu ti-a trecut prin capul tau mic de postac userist ca au ajuns oamenii sa plece ca nu mai pot duce dictatura lu Fritz cel mic? E mai rau ca in partidul comunist la USR Timis, n-ai voie sa deschizi gura decat ca sa-i faci o oda la DoNimic, altfel te tavalesc gunoierii cu 2 neuroni lesinati in concursul de supt strimfii la neamt

   • Nelu spune:

    @Coco de fapt e vorba de ceva ce se afla oarecum intre strinfi si face parte din doctrina nescrisa a partidului. Bine inteles ca trebuie sa fi de gen masculin ca sa poti participa la ritual.

 3. Paul spune:

  Mai bine susținem valorile adevarate din sporturile individuale. Sa fim obiectivi, la modul serios, ce afiseaza Poli Timisoara in vitrina de trofee? Doua rahaturi de Cupe ale Romaniei in 120 de ani de existenta? Asta e mega-contraperformanța.