Deputatul Daniel Toda solicita demisia ministrului Sanatatii si sprijin pentru Spitalul Judetean Timisoara

Parlamentarul REPER de Timiş a atras atenţia miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, asupra situaţiei dezastruoase în care se găseşte sistemul medical din România. Acuzaţiile sale au pornit de la apelul făcut de medicii Spitalului Judeţean care „au ajuns să se roage de fundaţiile cu care colaborează pentru a le furniza banii pentru materialele sanitare necesare îngrijirii bolnavilor”, după cum subliniază acesta.

Aşa cum a declarat şi managerul unităţii spitaliceşti, prof. dr. Dorel Sândesc, în memoriul trimis ministrului Alexandru Rafila zilele trecute, Casa de Asigurări de Sănătate plăteşte intervenţiile medicale cu o majorare de aproximativ 15% faţă de nivelul anului 2019, în vreme ce preţurile pentru materiale sanitare, reactivi sau medicamente, s-au majorat de patru sau cinci ori.

Sistemul medical condus de ministrul Rafila este grav bolnav. Vedem femei care nasc pe treptele spitalelor. Bolnavii de cancer au fost lăsaţi de izbelişte, fără tratamente luni la rând. Au trecut opt ani de la accidentul din Colectiv şi trimitem marii arşi în străinătate fiindcă nu am fost capabili să construim facilităţile necesare acestora.” a subliniat deputatul REPER, Daniel Toda.

O altă acuză adusă ministrului Sănătăţii a fost renunţarea la o finanţare de 740 milioane de euro care ar fi trebuit să vină din PNRR pentru construirea unor spitale noi şi modernizări necesare. „Ministrul Rafila a reuşit să piardă 740 milioane de euro.” a fost un alt cap de acuzare din rechizitoriul lui Toda.

În spatele unor cuvinte frumoase şi a CV-ului său, acesta a demonstrat că nu e cu nimic diferit de cinicul Bănicioiu ori Sorina Pintea. Ba, poate, ceva mai leneş.” a fost descrierea pe care deputatul de Timiş i-a făcut-o în plenul Camerei ministrului Rafila.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...