Deputatul Daniel Toda denunta iarasi situatia dezastruoasa a retelelor de distributie a energiei electrice si arata cu degetul inspre autoritatea de reglementare

Reţelele învechite de transport a energiei electrice sunt motivul deselor întreruperi de curent şi variaţiilor de tensiune care au ca efect stricarea electrocasnicelor, mai ales în comunele care s-au dezvoltat puternic în ultimul deceniu.

După nemulţumirile faţă de activitatea E-Distribuţie Banat exprimate în urmă cu câteva luni de către deputatul USR de Timiş, Daniel Toda, acesta revine asupra subiectului cu noi amănunte şi îşi îndreaptă nemulţumirile inclusiv către Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei.

Haideţi să vedem câteva cifre: în 2019 E-Distribuţie Banat realiza un profit de – atenţie! –  172.419.723, adică peste 36.000.000 Euro la cursul oficial de la acea vreme. Anul trecut, E-Distribuţie Banat putea plăti acţionarilor ca dividende o sumă mai mică, în jur de vreo 8.000.000 Euro. Faceţi dumneavoastră calculul câte zeci de milioane de Euro a putut „distribui” E-Distribuţie Banat acţionarilor săi în ultimii doi ani!

Asta în timp ce aparatele electronice ale consumatorilor casnici se ard din cauza variaţiilor de tensiune, iar în iernile friguroase oamenii se roagă la Dumnezeu ca nu cumva zăpada sau vântul să rupă liniile electrice preistorice.

În caz că nu ştiaţi, acţionar majoritar al E-Distribuţie Banat este ENEL SpA, gigantul italian al energiei cu sediul la Roma, dar care, din informaţiile primite de la colegi din Italia, nu îşi bate joc în Peninsulă de capacităţile de distribuţie de acolo.” scrie deputatul pe pagina sa de Facebook.

Din analiza făcută Legii energiei electrice şi gazelor naturale de către deputatul USR rezultă fără dubii că, la solicitarea autorităților administrației publice locale sau centrale, în baza planurilor de dezvoltare regională și de urbanism, operatorul de distribuție este obligat să asigure dezvoltarea și finanțarea rețelei de distribuție pentru electrificarea localităților ori pentru extinderea rețelelor de distribuție. Obligaţie pe care, scrie Toda, se pare că nu o cunosc nici autorităţile de reglementare în domeniu din moment ce nu obligă E-Distribuţie Banat să realizeze investiţiile necesare.

Voi avea grijă să verific dacă ANRE – Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei – instituţie publică aflată în subordinea Parlamentului României verifică indeplinirea obligaţiilor legale de către E-Distribuţie Banat.” promite deputatul.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Șosoanca spune:

  In timp ce PNL =PSD își pun la Anr tractoriști și plagiatori de 2 lei care în loc să controleze și să reglementeze acești firme să își facă corect treabă , rolul lor este sa ia zeci de euro salarii apoi la alegeri sa strige că străinii sunt de vina. Plm neam de prosti votați in continuare PNL PSD și aur și dați vina pe străini

 2. USR=PNL=PSD spune:

  Acest tanar userist mai bine s-ar ocupa de festivalurile LGBT. Poate la subiectul asta chiar s-ar pricepe.

 3. stela spune:

  Las’ ca la ,,reglementare..a venit un psd-ciolacist…..de mare ,,angajament,,!!Daca a fost de doua ori parlamentar psd,obligatoriu TREBUIA sa mai fie platit de la buget…….Chit ca omul e semianalfabet,agricultor…..dar frate cu
  ,,baronul,, psd….stanescu…Ca la Romanica….

 4. Amintire din viitor spune:

  Nu peste prea multi ani cand energia va fi folosita sub forma electrica intreaga infrastructura de distributie va trebui reprproiectata si srefăcută (statii de transformare, cabluri de distributie, cablaje de iterior s.a.). Aceste firme vor ceda profitul imens incasat? Nu, asa ca romanii or mai platii de vreo 3 5 ori cele platite p a stuni