Deputatul Daniel Toda cere Guvernului sa actioneze urgent in sprijinul fermierilor romani (P)

Am văzut în ultimele zile proteste ale fermierilor disperaţi fiindcă preţurile produselor agricole au scăzut semnificativ datorită importurilor scutite de taxe din Ucraina. Silozurile noaste sunt pline, iar reprezentanţii agricultorilor spun că nu îşi pot vinde grânele la actualele preţuri fiindcă ar însemna să le valorifice sub preţul de producţie.

Nu doar sectorul agricol autohton este afectat de această situaţie: fermierii din mai multe state estice, inclusiv Polonia sau Ungaria, au solicitat intervenţia autorităţilor naţionale şi europene pentru a susţine acest sector esenţial al economiei Uniunii.

În acest context, deputatul REPER de Timiş, Daniel Toda, scrie că „furia fermierilor ar trebui mai întâi îndreptată împotriva guvernului nostru care, pentru a-și ascunde propria incompetență, încearcă să le canalizeze nemulțumirile către executivul Uniunii. Din prima tranșă a Comisiei noi am primit aproape jumătate din ceea ce i-a fost repartizat Bulgariei, în condițiile în care diferența de populație și terenuri agricole dintre cele două state e net in favoarea noastră. Domnul Daea doarme în timp ce ar trebui să lupte in fața Comisiei pentru interesele agricultorilor. Iar când se trezește, în loc să se pună pe treabă, începe să caute țapi ispășitori fiindcă asumarea incompetenței e de neconceput pentru un ministru român.”

Pe lângă implicarea serioasă a guvernului de la Bucureşti în negocierile cu Comisia Europeană, deputatul de Timiş consideră că şi UE trebuie să îşi îndrepte erorile, acordând sume semnificativ mai mari fermierilor noştri, dar să asculte şi sfaturile fostului comisar european pentru agricultură, Dacian Cioloş. Astfel, „e nevoie de o redirecționare a produselor ucrainene prin organismele internaționale de întrajutorare al căror finanțator este Uniunea, către statele cu adevărat în nevoie din Orientul Mijlociu și Africa” cosnideră deputatul Toda.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. tutu spune:

    Bulangiu asta baga si el capu in toate scandalurile

  2. Nelu spune:

    Bulangiu cavernelor cere… dar el ce ofera? In afara de clipe de neuitat domnilor manierati si generosi.