Deputatul Daniel Toda acuza de la tribuna Parlamentului abuzurile societatilor de distributie a energiei electrice

Preţurile la energie şi gaz au explodat. Este o problemă gravă care afectează cetăţenii României şi pe care încercăm să o rezolvăm. Dar mai există o problemă care afectează sectorul energetic. Una care ameninţă să creeze probleme la fel de mari: reţeaua de distribuţie a energiei.” a explicat deputatul USR de Timiş, Daniel Toda, colegilor parlamentari într-o alocuţiune dură îndreptată împotriva E-Distribuţie Banat şi ANRE.

Aşa cum a arătat şi în alte rânduri, vechimea reţelelor, subdimensionarea acestora în raport cu volumul consumului şi, mai ales, investiţiile insuficiente făcute pentru modernizarea lor sunt problemele cu care se confruntă cetăţenii şi companiile din vestul ţării.

Consecinţa dezinteresului pentru investiţii al E-Distribuţie Banat: echipamentele şi utilajele companiilor sunt afectate, producţia industriala suferă, unii întreprinzători au renunţat la planurile de extindere, consumatorii casnici se trezesc cu aparatele din casă arse şi curentul oprit la un vânt mai serios, atrage atentia deputatul de Timiş.

Am întrebat Agenţia Naţională de Reglementare în domeniul Energiei dacă E-Distribuţie Banat, titularul monopolului din zona de vest, a realizat studiile obligatorii pentru a moderniza rețeaua. Am vrut să ştiu dacă Agenţia verifică realizarea extinderilor şi modernizărilor solicitate de comune şi oraşe. Mi-au răspuns că E-Distribuţie face treabă bună!” adaugă deputatul nemulţumit şi de activitatea instituţiei care ar trebui să se îngrijească de starea reţelelor de distribuţie.

Domnilor de la societăţile de distribuţie care faceţi profituri uriaşe punând în pericol dezvoltarea economică a Românie şi vă bateţi joc de oamenii ei: respectaţi legea şi investiţi în reţea! Domnilor de la ANRE, verificaţi corect aceste companii care deţin un monopol esenţial pentru cetăţenii şi companiile noastre. Obligaţi-i să aducă reţeaua în secolul XXI!” a solicitat deputatul Daniel Toda.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. Mihai spune:

    Se vede clar discursul populist a unui deputat care nu are nici macar o treaba cu sectorul energetic sau cu intelegerea conceptului de distribuitor, furnizor, trader, producator de energie.
    Din pacate astfel de personaje sunt tot mai mediatizate, este adevarat ca atrag mai multa expunere decat un om capabil cu o vasta cunoastere a sectorului energetic, din pacate asta este adevarul in care traim promovam prostitutia si lipsa de cultura.

  2. Cetatean spune:

    De unde a mai aparut si ciudatul asta cu tot soiul de abureli o fi colegul lui Radiator…