Deputatul Alin Popoviciu: Primarul Nicolae Robu a lipsit de la serviciu 66 de zile in primul an de mandat! Si a cheltuit 60.000 de euro pe deplasari

TIMISOARA. Deputatul PDL, Alin Popoviciu a facut o radiografie a primului an de mandat al primarului municipiului Timisoara, Nicolae Robu. El a facut un calcul simplu din care rezulta ca Robu a lipsit de la serviciu 66 de zile.

Nicolae Robu si-a inceput mandatul cu un concediu, din 6-27 august, a fost la Mamaia, la Moneasa, apoi la casa parinteasca. In septembrie, domnul Robu s-a dus la Berlin 7 zile lucratare. In noiembrie s-a dus in Franta unde a primit titlul de cetatean de onoare si Doctor Honoris Causa, 3 zile lucratoare. Au venit sarbatorile de iarna cu un binemeritat concediu, iar in 17 ianuarie a fost din nou plecat la Barcelona sa discute chestiuni de cooperare economica si culturala, 5 zile lucratoare. In 13 februarie 2013 a fost la Iasi si Pascani sa viziteze o fabrica de reabilitare a tramvaielor, foarte bine. A fost putin si la Bucuresti cu proiectele lui Ciuhandu,  4 zile lucratoare, au venit sarbatorile de Pasti 1-7 mai. Dupa aceea, a fost 8 zile in Coreea, numa bine ce a venit ca s-a dus la Barcelona si Karlsruhe, inca 5 zile. Fara concediile de Paste si Craciun, din 276 zile lucratoare, Robu a lipsit 56 de zile„, a socotit deputatul.

Apoi, Alin Popoviciu a socotit si orele petrecute zilnic de primarul Nicolae Robu cu ziaristii.

Din 22 ianuarie pana in 10 iunie au fost 78 briefinguri de presa, deci 78 de ore, ceea ce inseamna 2 saptamani de lucru, aproximativ 10 zile lucratoare sau 920 de ore in 5 luni. Ca procent este la 8,4% din timpul de lucru care il aloca briefingurilor de presa. Mai socotim putin. Cele 56 de zile cat a fost plecat in strainatate, plus cele zece zile petrecute la briefinguri, rezulta 66 de zile lucratoare in care a lipsit de la serviciu. Ii solicitam domnului primar sa ne prezinte un raport, sa zica ce a facut in zilele in care a lipsit„, a mai spus Popoviciu.

Potrivit deputatului, neoficial, in cele 56 de zile petrecute in strainatate, Robu ar fi cheltuit 271.000 de lei doar cu transportul. Asta inseamna cam 60.000 de euro.

Scaderea pretului gigacaloriei promisa de Nicolae Robu – misiune imposibila!

Deputatul Alin Popoviciu a mai spus ca promisiunea primarului Nicolae Robu de a reduce facturile la caldura ale timisorenilor  nu se vor putea infaptui, deoarece Colterm, furnizorul de energie termica al municipiului, este in pragul falimentului.

Colterm are un proces cu ANAF si se pare ca va fi executat silit, exista un proces pierdut la Curtea de Apel Timisoara cu Camera de Conturi Timis, mai exista un faliment solicitat de casa de avocatura Speriusi tot legat de Colterm. Astea sunt cam pierdute toate. Apoi mai e o datorie catre SC Complexul Energetic Oltenia in care se cere falimentul si insolventa Coltermului. Mai exista o executare silita pierduta din mandatulu lui Robu cu CEF Centrum si in plus Primaria Giroc a solicitat executarea silita a Colterm ca-s in urma cu chiria pe terenuri„, a explicat Popoviciu.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. ca fapt divers: robulika a mai adus din olanda 40 de palmieri!! de luni incepe plantarea & pazirea lor

  2. Acest domn Robu promite multe, cheltuie mult si face putin sau deloc.

    Luati in calcul ca zilnic iese in conferita de presa si promite cate ceva.

    Ramane ca timisorenii sa decida!