Noutati :

Deputatul Alin Popoviciu: Nu se mai face Centru Intermodal in Timis!

6 februarie, 2014 - 02:37 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: POLITIC
0

TIMISOARA. Deputatul de Timis, Alin Popoviciu (PDL) spune ca in judetul Timis nu se va mai construi un Centru Intermodal de Transport Marfa, din cauza ca s-a pierdut finantarea, datorita schimbarii locatiei.

Deputatul spune, totodata, ca a primit din partea Consiliului Judetean Timis o mapa cu proiectele prioritare ale judetului, pentru perioada 2014-2020 si ca de aici a rezultat ca Ministerul Transporturilor intarzie sa ia o decizie priovind Intermodalul.

Am primit mape de la CJT in care ne spune despre proiecte majore prioritare pentru Timis pentru perioada 2014-2020. Am luat in serios aceasta mapa si am studiat cu mare atentie. In aceste fise de proiect, la sfarsit sunt probleme, constrangeri, observatii. Le luam pe rand: la Centrul Intermodal Regional de Transport Marfuri Timisoara, la observatii ne spune ca exista o intarziere de luare a unei decizii la Ministerul Transporturilor. Eu am fost la acest minister si m-am interesat in ce stadiu este proiectul. Va spun ca in momentul de fata, Centrul daca nu s-ar fi mutat de la Recas la Remetrea, il aveam astazi. A existat o cerere de finantare facuta de Ministerul Transporturilor pentru Recas, iar in momentul in care proiectul s-a mutat la Remetea, unde sunt probleme cu terenul, proiectul devine neeligibil in momentul de fata. Iasi si Constanta sunt orase care au pus terenul gratuit  la dispozitia centrului intermodal. Inclusiv Craiova e in fata noastra. Suntem primii care am depus proiectul pentru intermodal, iar acum ne aflam in situatia de fata„, a spus Popoviciu.

Deputatul crede ca de vina pentru pierderea acestui proiect este presedintele CJ Timis, Titu Bojin care este din Remetea Mare.

Numai din interes personal al lui Titu Bojin a fost mutat. Timisoara a pierdut centrul intermodal datorita unor interese personale ale presedintelui CJT, Titu Bojin. Acest proiect a cazut, Timisoara nu va putea sa mai aiba un centru intermodal„, a conchis Popoviciu.

Presedintele CJT, Titu Bojin nu a putut fi contactat pentru a raspunde acuzatiilor deputatului.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...