Deputatul Alfred Simonis solidar cu profesorii si personalul auxiliar din invatamant si cu pensionarii. Expunerea la Covid-19 va fi recompensata financiar

Deputatul PSD de Timis Alfred Simonis este solidar cu profesorii și personalul auxiliar din invatamant, dar si cu pensionarii. Expunerea la Covid-19 va fi recompensată financiar dupa modelul medicilor, iar pensionarii vor primi pensii marite.

Propunerea legislativă făcută și depusă de liderul deputaților PSD din Parlament este o măsură importantă menită să asigure un sprijin financiar pentru personalul din învățământ care va fi extrem de expus pandemiei odată cu începerea anului școlar.

Este vorba de acordarea unui stimulent de risc pentru personalul din învățământ pe întreaga durată a stării de alertă și urgență, ca urmare a riscului răspândirii coronavirusului COVID-19. Facem ceea ce s-a făcut și pentru doctorii din România, pentru medici şi pentru personalul auxiliar. Aşa cum ştiţi, începe şcoala şi personalul din învățământ va fi implicat în lupta cu pandemia şi vor fi extrem de expuşi. Proiectul de lege prevede ca profesorii să beneficieze de 2000 de lei iar personalul auxiliar de 1500 de lei, pentru că sunt categorie vulnerabilă în această perioadă de deschidere a şcolilor”, spune deputatul Simonis.

În același context, Alfred Simonis a mai anunțat că PSD va pune pe ordinea de zi a Comisiilor reunite de buget-finanțe din Camera Deputaților și Senat și rectificarea bugetară care ca scop principal eliminarea articolului prin care pensiile din Romania au fost diminuate cu 26%.

Dacă săptămâna viitoare vom avea rectificarea adoptată, pensiile vor fi majorate cu 40%, conform legii în vigoare, iar Guvernul nu va avea niciun mecanism, niciun fel de tertip, prin care să încerce, oricât de mult și-ar dori, să evite majorarea de care pensionarii României au foarte mare nevoie”, a susținut Simonis.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. m-am saturat de fata astuia care isi parca masina pe locul rezervat persoanelor cu dizabilitati…atunci cand era mare consilier pe la aeroport

  2. Simonis are o naturalețe care prinde la popor si cred si media. Spre deosebire de Grindeanu care e de-o prețiozitate calculată, acum sa fim seriosi Nastase este a class of its own !

  3. mai vor sa fure,sa distruga si poate cateva voturi sa primeasca !

  4. Sa le plateasca domnul in cauza din buzunarul sau nu il opreste nimeni sa fie darnic cu banii sai,categoriile in cauza au si asa salarii foarte mari in raport cu munca prestata,salarii neacoperite de cunostiintele elevilor,cunostiinte care pentru marea majoritate tind spre zero,si din martie se afla in vacanta prelungita,platita cu bani grei,si se pare ca va urma inca un ,,scolar,, cam tot asa,vor preda,,online,, iar salariile simasa extrem de mari vor merge in continuare la fel ca si pina acum,cu sporuri , vauchere,toata gama.

  5. I sad to much .!. & ..!
    Cornered 🙁