Noutati :

Deputatul Alfred Simonis, invitatie publica tuturor parlamentarilor de Timis la o intalnire cu ministrul de Interne in Comisia de Aparare si Ordine Publica: E nevoie de solutii urgente in problema migrantilor, si nu de pretexte de dispute politicianiste intre prefect, primar si presedintele CJT

21 aprilie, 2021 - 07:54 PM
Autor: Redactie      
Categorie: POLITIC
2

TIMISOARA. Timisoara are prea putini politisti si prea multi migranti si trebuie asigurata securitatea populatiei, spune deputatul PSD de Timis Alfred Simonis.

CITESTE SI: Au fost gasiti o parte dintre suspectii in cazul crimei dintre migranti, din Timisoara. Unde se ascundeau 

Acesta transmite o invitatie tuturor parlamentarilor de Timis sa vina la o intalnire cu ministrul de Interne chemat in fata Comisiei de Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala.

Am adresat o invitație ministrului Afacerilor Interne, domnul Lucian Bode, să se prezinte în fața Comisiei de apărare, ordine publică și siguranță națională, pentru discuții și găsirea unor soluții la problemele complexe generate de numărul tot mai mare de migranți care sosesc și sunt găzduiți pe raza municipiului Timișoara. În data de 11 mai 2021, domnul ministru al Afacerilor Interne și-a confirmat oficial prezența la lucrările Comisiei parlamentare al cărui membru sunt.

Pe această cale, adresez o invitație publică tuturor parlamentarilor de Timiș să ia parte la aceste discuții cu ministrul de resort și să avanseze eventuale propuneri concrete de asigurare a condițiilor de securitate, de siguranță și de confort pentru populația municipiului Timișoara. Presiunile financiare constante (spații de cazare, norme de hrană, costuri de pază și de mentenanță) asupra bugetului Timișoarei, dar mai ales recentele evenimente sângeroase provocate de migranții cazați în zona noastră impun, în regim de urgență, soluții realiste pe termen lung și nu pretexte de dispute politicianiste între prefect, primar și președintele CJT.

Una dintre primele constatări, în această privință, este aceea că municipiul Timișoara are un număr subdimensionat de cadre de poliție în structura MAI și de poliție locală, în raport cu alte municipii, și asta fară să ne raportăm la recentele provocări pe care le avem din cauza numărului mare de migranți pe zona de vest a țării. Sper ca, după ședința comună, din data de 11 mai a.c., să existe o rezoluție scrisă, care să conțină soluții de reducere a numărului tot mai mare de migranți sosiți și rămași în Timișoara.

În spiritul valorilor umanitare, care animă politica Uniunii Europene în privința acestor oameni, care trebuie ajutați, una din propunerile pe care le voi avansa va fi aceea de redistribuire, mai eficientă și mai echitabilă decât în prezent, a migranților în toate regiunile României. În acest fel, cred că, s-ar diminua mult din presiunea exercitată exclusiv pe municipiul Timișoara și pe zona de vest și s-ar impiedica, pe viitor, evenimente tragice în care sunt implicați oameni, pe care istoria nefastă a țărilor de unde provin i-a aruncat în diferite colțuri ale Europei. Este nevoie, în acest sens, de o reglementare mai strictă și mai severă a normelor legislative, pe care o vom propune cu această ocazie, și o aplicare corectă și fermă a legii de conviețuire a migranților cu populația majoritară„, transmite Alfred Simonis, deputatul PSD de Timis.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Astia din psd dau „indicatii pretioase” doar cand sunt in opozitie ca de, cand sunt la putere au alte ocupatii

  2. Ce may vrei bey paduchele dreacului?
    USa & ura la mata aia afinata
    A trecut vremea târgurilor GRETOASE
    MARS