Noutati :

Deputatii au decis in plen: romanii vor avea inca o zi nelucratoare! Vezi cand va fi liber!

26 iunie, 2012 - 02:28 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
2

Deputatii au votat in favoarea initiativei legislative care prevede ca inca o zi sa fie declarata zi de sarbatoare legala, in care nu se lucreaza. Aceasta ar fi cea de-a 12-a zi libera pentru romani.

Este vorba despre 30 noiembrie, Sf. Andrei, care va fi zi libera, nelucratoare.

La sfarsitul anului trecut, Senatul a adoptat tacit propunerea ca Sf. Andrei sa fie sarbatoare legala. Propunerea legislativa pentru completarea Legii 53/2003 – Codul muncii a fost initiata de deputatul Mircia Giurgiu si senatorii Emilian Francu si Liviu Titus Pasca.

Semnatarii proiectului arata, in expunerea de motive, ca declararea zilei de 30 noiembrie ca sarbatoare legala ar fi un act firesc de celebrare a celui care, in calitate de apostol, „a innobilat fiinta nationala a romanilor”, acesta formand in Dobrogea primele comunitati crestine si fiind considerat de Biserica Ortodoxa Romana patronul spiritual al romanilor.

In Romania exista in acest moment unsprezece zile libere consacrate prin lege in afara sarbatorilor de duminica – 1-2 ianuarie, 25-26 decembrie, 1 mai, Adormirea Maicii Domnului, prima si a doua zi de Pasti, 1 Decembrie, prima si a doua zi de Rusalii.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. MESIUER ZIARIST!
  INTOTDEAUNA ZIUA DE PASTI SI DE COBORAREA DUHULUI SFANT, SUNT OBLIGATORIU IN ZI DE DUMINICA!
  ASA CA ESTI IN EROARE CU CELE 11 ZILE LIBERE LEGALE.
  DE ABIA D ACUM SUNT 9 !
  UNGURII, SPRE EXEMPLIFICARE AU MULT MAI MULTE…MAI DOCUMENTEAZA-TE!

 2. MESIUER ZIARIST!
  INTOTDEAUNA ZIUA DE PASTI SI DE COBORAREA DUHULUI SFANT, SUNT OBLIGATORIU IN ZI DE DUMINICA!
  ASA CA ESTI IN EROARE CU CELE 11 ZILE LIBERE LEGALE.
  DE ABIA DE ACUM SUNT 9 !
  UNGURII, SPRE EXEMPLIFICARE AU MULT MAI MULTE…MAI DOCUMENTEAZA-TE!