Noutati :

Deputat ALDE, Marian Cucsa: Pas important pentru parinti. Senatul a adoptat proiectul ALDE privind zilele libere de la job in cazul in care sunt inchise scolile!

4 iulie, 2019 - 04:46 PM
Autor: Redactie      
Categorie: POLITIC
0

Astăzi proiectul de lege a fost votat în Senatul României și urmează ca în septembrie, după vacanța parlamentară, să primească votul final în Camera deputaților.

 Deputat ALDE, Marian Cucșa: În calitate de inițiator al aceste legi, mă implic puternic ca din septembrie părinții să primească liber de la muncă în cazul în care sunt închise școlile sau grădinițele!

Așa cum am promis, în luna martie 2019, am depus un proiect de lege ca în cazul în care sunt închise unitățile de învățământ, unul dintre părinți să aibă liber de la muncă!

Ideea de a propune o astfel de soluție pentru părinții care nu au cu cine să își lase copiii, în cazul în care școlile și grădinițele sunt închide din cauza unor calamități naturale sau alte situații extreme, a survenit după cele 48 de ore în care a nins continuu în luna decembrie 2018, în județul Timiș. Atunci m-am gândit să depun un proiect de lege prin care, atunci când se închid unitățile de învățământ, unul dintre părinți să aibă dreptul de a sta acasă cu copilul, dacă acesta este mai mic de 10 ani sau dacă este încadrat în categoria celor cu nevoi speciale. De asemenea, în situația familiilor monoparentale, părintele, care este și tutorele copilului, să aibă liber de la muncă, iar zilele libere să fie plătite normal.

Ninsoarea care a căzut atunci continuu, timp de 48 de ore, cel puțin în Timiș, a cauzat multe neplăceri și de aici s-a și format și o voce comună a părinților care se plângeau atât pe rețelele de socializare, cât și direct deputatului ALDE Marian Cucșa, că, pur și simplu, nu au cu cine să își lase copiii acasă, școlile fiind închise. Astfel, parlamentarul de Timiș s-a gândit că ar fi absolut normal ca statul să le ofere și acestora zile libere, în perioada în care unitățile de învățământ sunt închise.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...