Noutati :

Deponeul ecologic de la Ghizela e aproape de final. Acum se cauta operator care, din septembrie, sa gestioneze gunoiul

27 mai, 2011 - 05:02 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. In luna septembrie vom avea operator pentru deponeul ecologic de la Ghizela. Iar in iulie, deponeul poate fi dat in folosinta. Membrii Comitatului de Monitorizare pentru POS Mediu au vizitat deponeul si au dat unda verde.

“Au fost incantati de ce au vazut. Acum avem toate atuurile sa ne acorde toata atentia pentru a obtine finantarea pentru acest sistem de management al deseurilor nepericuloase la nivelul judetului Timis”, a declarat Adam Craciunescu, vicepresedinte al Consiliului Judetean Timis.

Deponeul ecologic de la Ghizela a fost construit pe banii Consiliului Judetean Timis urmand sa vina si decontul de la Uniunea Europeana. In faza in care se afla acum constructia deponeului, Consiliul Judetean Timis poate organiza licitatia pentru stabilirea operatorului deponeului de la Ghizela. Pana acum acest lucru nu s-a putut face din cauza ca nu existau indicatorii tehnico-economici necesari pentru declansarea licitatiei.

“Acum avem toate elemntele, se vor aproba in plenul de marti iar de la 1 iunie vor incepe procedurile pentru licitatia gestionarii de servicii pentru operarea deponeului Ghizela. Pana in septembrie vom avea operatorul”, a mai subliniat Crăciunescu.

Prezent joi la Timisoara, Laszlo Borbely, ministrul Mediului a spus ca „Din iulie am inteles ca se poate depune gunoiul la Ghizela. tot in iulie speram sa semnam planul integrat de deseuri pentru tot judetul, in valoare de 50 milioane de euro”.

Lucrarile la deponeul ecologic de la Ghizela au inceput in primele zile ale lunii aprilie 2010. Societatea care a castigat licitatia de construire a deponeului este S.C. Confort S.A. Aceasta a depus o oferta de 71 978 530 lei, suma la care se adauga TVA.

Constructia noului deponeu de la Ghizela a inceput pe banii Consiliului Judetean Timis, iar ulterior vor fi obtinute finantari prin Programul Operational Sectorial – Mediu. Groapa de gunoi de la Parta, unde a fost depus gunoiul Timisoarei, a fost inchisa la 1 ianuarie 2009.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...