Noutati :

Deponeul ecologic de la Ghizela, amanat pana in luna martie. Se pregateste licitatia pentru operator

29 noiembrie, 2010 - 11:39 AM
Autor: Alina Sabou      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

Dupa ani de discutii, deponeul ecologic al judetului Timis atinge noi etape spre procesul de finalizare. Intarzieri exista si de data aceasta. Daca peste vara liderii Consiliului Judetean au spus ca in  noiembrie primul modul al gropii de gunoi va fi  functional, acum termenul este estimat pentru primavara anului viitor.

Vicepresedintele CJ Timis, Adam Craciunescu, a oferit, la solicitarea consilierului judetean PNTCD Viorel Sasca,  date despre stadiul lucrarii.

70 la suta s-a realizat. Au aparut primele biocontainere. Contructorul va verifica toate instalatiile, cu asistenta tehnica a CJT. Pana la finele anului, din punctul de vedere al constructiilor, acestea vor fi finalizate si, din primul trimestru al anului viitor se intra in procedura de verificare si intre timp vom avea si operatorul. Saptamana viitoare va fi gata si aplicatia pentru o prima discutie cu reprezentantii de la Ministerul Mediului. Timisoara este pe prima pozitie, pana acum am fost pe locul 5, pentru finantare europeana. A mai venit o firma de consultanta a Ministerului Mediului, care reprezinta comunitatea europeana, poate avem saptamana viitoare un ok pentru finalizarea acestei aplicatii”, a spus Adam Craciunescu.

Presedintele CJT, Constantin Ostaficiuc, a adaugat ca la nivelul administratiei judetene s-a finalizat caietul de sarcini pentru alegerea operatorului care va lucra la Sanovita, unde se vor depune gunoaiele.

Caietul de sarcini a fost finalizat, licitatia va fi organizata curand. Biocointainerele sper sa fie montate pana in 15 decembrie. S-a terminat acoperirea celulei, s-au facut drumurile, s-a terminat centura de ocolore a Sanovitei, au inceput lucrari la drumul judetean care face legaura din intersectia de la drumul national la Sanovita”, a mentionat Ostaficiuc.

In cadrul sedintei ordinare a CJT, Viorel Sasca a solicitat sa i se spuna si un termen in care mult asteptata deponie a judetului va deveni functionala, insa Adam Craciunescu a replicat ca totul depinde de finalizarea licitatiei pentru operator. In plus, nu exista inca nici autorizatie de mediu, de-abia in cursul lunii decembrie va incepe aceasta etapa, care probabil va tine pana la finele lunii februarie, conform estimarilor sefilor CJT. In aceste conditii, Sasca a calculat ca luna martie este cea mai probabila pentru ca gunoiul strans de la timiseni sa poata fi dus la noua groapa ecologica.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Cornu ar trebui sa respecte termenele si calitatea lucrarilor din Timis si Timisoara nu sa scotoceasca arhive.