Noutati :

Departamente noi la UVT: ”Suntem intr-o competitie mondiala a educatiei”, spune rectorul Marilen Pirtea

21 mai, 2012 - 05:18 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0


TIMISOARA. Universitatea de Vest din Timisoara a creat doua departamente prin care spera sa atraga bani mai multi si sa creasca nivelul educativ din fiecare facultate, dar si imaginea institutiei.

Departamentul de Accesare si Implementare Proiecte (D.A.I.P.) si Departamentul de Comunicare, Identitate si Imagine Institutionala sunt cele doua entitati create in cadrul UVT. Primul departament este deja functional, universitatea transferand o parte din oamenii care au lucrat in acelasi departament, dar in cadrul Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor, la sediul central al institutiei.

Universitatea nu poate astepta bani de la Ministerul Educatiei, prin finantare bugetara si de la studenti, prin taxe. Trebuie sa gaseasca resurse si sa atraga fonduri prin proiecte europene. Banii vor fi folositi pentru dezvoltarea si modernizarea infrastructurii din cadrul Universitatii de Vest, precum si pentru cresterea actului educational. Suntem intr-o competitie mondiala a educatiei, nu suntem doar un creator de absolventi”, precizeaza Marilen Pirtea, rectorul UVT. El a mentionat ca universitatea pe care o conduce are peste 5 milioane de euro imprumutati in proiecte in momentul de fata, banii ce urmeaza sa revina in vistieria institutiei pe masura ce fondurile europene intra in conturile fiecarui proiect derulat.

Departamentul de Comunicare, Identitate si Imagine Institutionala are rolul de a promova imaginea universitatii, dar si de a gestiona fluxul de informatii dintre UVT si publicul larg. Pentru promovarea institutiei si crearea si mentinerea unei imagini pozitive, atat la nivel intern, cat si extern, UVT a creat o echipa care sa se ocupe numai de acest aspect.

In ceea ce priveste Departamentul pentru Managementul Calitatii, chiar daca nu reprezinta o noutate, acesta a fost dezvoltat in cadrul UVT si este impus de rigorile academice, dupa cum insusi rectorul Marilen Pirtea o recunoaste. Scopul crearii si dezvoltarii acestor departamente consta in internationalizarea universitatii, in intrarea in competitie cu institutii de renume pe plan international.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...