Noutati :

Denuntati ambrozia la primarie! Va poate cauza probleme de sanatate. Specialistii recomanda smulgerea plantei din radacina, iar politistii ameninta cu amenzi

19 august, 2011 - 01:12 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Vara este prielnica ambroziei, o planta care se gaseste de-a lungul soselelor si al cailor ferate, atat in oras, cat si in afara oraselor. Specialistii recomanda smulgerea plantei din radacina, mai ales ca poate cauza rinite alergice.

„Solicitam colaborarea persoanelor fizice si juridice din Timisoara, in eradicarea acestei buruieni, prin cosirea si smulgerea ei pe terenurile aflate in proprietatea lor, ceea ce ar spori considerabil eficienta masurilor luate de primarie. In cazul in care puteti da relatii despre proprietarii terenurilor virane unde este prezenta aceasta buruiana (nume, adresa, telefon, etc la care acestia pot fi contactati), va rugam sa anuntati la Directia de Mediu din cadrul Primariei Timisoara, la telefon numarul 0256.408.437”, le transmite viceprimarul Adrian Orza timisorenilor.

O hotarare de consiliu local spune ca timisorenii care nu distrug plantele de pe terenurile pe care le detin risca amenzi de la 500 la 1.500 de lei.

Ambosia artemisiifolia, iarba parloagelor, este o specie invaziva, inclusa in lista oficiala a buruienilor de carantina, caracterul nociv al speciei fiind cauzat de afectiunile alergice pe care le provoaca in perioada infloririi. In contextul incalzirii globale a crescut foarte mult productia de polen de ambrozie; cantitatea de polen se dubleaza in perioadele de seceta si temperaturi crescute, planta avand o perioada lunga de inflorire, din iulie pana la sfarsitul toamnei. Ea reprezinta una dintre cauzele principale ale rinitelor alergice. Polenul acestei plante este unul dintre factorii agravanti ai astmului bronsic la sfarsitul verii.

Specialistii recomanda smulgerea din radacini a ambroziei. Oricum, angajatii primariei efectueaza periodic lucrari de cosire, smulgere si erbicidare a buruienii. In Timisoara, cele mai multe plante se gasesc pe Calea Torontalului, pe strada Cerna, Calea Urseni, in zona Ronat, precum si de-a lungul liniilor de tramvai.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...