Demonstratii de fotbal, rugby, dans sau volei. Cluburile sportive din Timisoara si-au prezentat oferta in Parcul Copiilor. Foto

TIMISOARA. Parcul Copiilor a gazduit prima editie a Infopoint Sportiv, un eveniment la care timisorenii au putut vedea ce ofera cluburile si asociatiile sportive din Timisoara si unde ii pot trimite pe copii sa faca miscare sau primii pasi catre performanta.

CITESTE SI: Romania invinge campioana en-titre la futsal si e in semifinale la EURO. Un jucator din Timisoara a punctat decisiv

In apropierea pistei de canoe si a vechiului tunel prin care odata trecea trenuletul, au fost instalate de-a lungul aleii standuri de prezentare, dar nu numai atat.

Intre copacii din parc au fost improvizate terenuri de fotbal si de rugby unde copiii au incins rapid partide, iar in vecinatate au fost amplasate mese de sah.

Pe platoul de la tasnitori a fost un adevarat ring de dans, iar nu departe s-au ‘ivit’ terenuri de handbal si de volei, dar si o … sala de box.

Avem o actiune de popularizare ce consta intr-un eveniment care sa obisnuim comunitatea cu ceea ce se va in 17 septembrie, si anume proiectul Infopoint Sportiv – Let’s map our city by sports, care presupune maparea celor 147 de organizatii sportive existente la nivelul municipiului Timisoara. Mai exact, se va crea un website care va centraliza toate informatiile despre sport, indeosebi pentru copii, cursuri de initiere in sport pentru copii. Si vorbim de toate ramurile sportive. Aici avem standuri unde o parte din partenerii nostri isi prezinta ofertele” a spus Ancuta Milin, director de programe si proiecte APOTIC.

La demonstratii au fost prezenti sau au participat si fosti sau actuali sportivi ai Timisoarei. Rugbystii Marian Sabau si Catalin Fercu, boxerul Flavius Biea, handbalistul Andrei Paius sau gimnasta Simona Amanar au venit la eveniment.

Ma bucur sa vad miscare, copii angrenati in toate sporturile, nu numai fotbal. Mi-ar placea ca la anul sa avem aici un baby-gym si sa aducem copii, sa vada ce inseamna o barna, o saltea de gimnastica un paralele pentru copii mici. Intotdeauna voi fi alaturi de sport si voi promova sportul pentru ca asta am facut toata viata si fac alaturi de stundetii mei de la Facultatea de Educatie Fizica si Sport, unde impreuna incercam sa cream antrenori care sa duca mai departe sportul de inalta performanta. Pentru ca eu pot spune ca de aici incepe totul, ca o miscare, ca o joaca, dupa care ne putem gandi la sportul de inalta performanta, pentru ca vad acum ca toata lumea isi doreste sa fie campion olimpic. Nu putem totul dintr-o data. In spate e foarte multa munca si cred ca trebuie sa o luam treptat. Asa cum ii vedem pe acesti copii jucand fotbal de mici, dar usor usor va veni si marea performata. Trebuie in primul rand sa ne bucuram de miscare, sa fim cu zambetul pe buze, sa ne bucuram de activitatile sportive pe care le ofera Timisoara si cred ca in primul rand ne bucuram de sanatate, pentru ca sportul de masa inseamna sanatate si bucurie pentru copii. Aici copiii afla ce inseamna sa lucrezi in echipa, ce inseamna fairplay-ul si sa isi faca o familie a sportului„, a spus fosta campioana olimpica Simona Amanar.

Evenimentul INFOPOINT Sportiv – lets map our city by sports! face parte dintr-un amplu proiect derulat de Asociatia APOTIC si partenerii sai prin care isi propun sa asigure o vizibilitate mai mare a sporturilor pentru copii si realizarea unui website care sa concentreze principale informatii despre comunitatea sportiva locala ce cuprinde un numar de pana la 147 de organizatii.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. In alte tari toate aceste activități sportive extrașcolare sunt finanțate de stat. La noi se dau SALARII NESIMTITE si PENSII SPECIALE unor bosorogi, care si asa primeau prea multi bani. Si ne miram a nu mai avem FOTBAL, nu mai avem GIMNASTICA, nu mai avem TENIS, nu mai avem nimic pentru ca toate astea le pot face numai cei cu bani, dar care nu au vointa/ ambiție pe tru ca ei au dd toate.

  2. A crea un sait nu ofera vizibilitate !! si asta nu este un business – se poate face de oricine e capabil, voluntar, pe modelul „econub.com” – un sait care pune pe harta toate punctele de reciclare din oras
    A crea infrastructura „adevarata” pentru sportivi adevarati – asta ofera vizibilitate !!!
    Ma intreb asa retoric cati altii precum Weissmuller nu sau nascut pe meandrele Timisului dar nu au avut sansa lui sa plece la varsta frageda acolo unde si-a putut pune in valoare talentul !!? Cu suiguranta in ziua de azi sunt multi sportivi care inoata 100m in mai putin de 1 minut …, dar el a facut-o primul !!