Noutati :

Demolarea stadionului Dan Paltinisanu de la Timisoara, prima etapa. Se cauta o firma care sa faca documentatia pentru a pune la pamant arena in locul careia se va ridica cea noua cu 30.000 de locuri

23 iunie, 2022 - 12:27 PM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
7

TIMISOARA. Primul pas pe calea demolarii batranului stadion Dan Paltinisanu de la Timisoara.

CITESTE SI: Dispar locuri de parcare si benzi de circulatie in zona centrala, la Timisoara, si apar insule de verdeata pe strada care trece pe sub Bastion. Ultimele planuri ale administratiei Fritz 

Consiliul Judetean Timis a lansat licitatia pentru gasirea unei firme care sa se ocupe de intocmirea documentatiei in baza careia se va trece la etapa de dezafectare a arenei, in locul careia se va ridica un nou stadion la Timisoara de catre Compania Nationala de Investitii.

Valoarea estimata a contractului pentru serviciile de proiectare si asistenta tehnica din partea proiectantului pentru „Intocmire documentatie pentru dezafectare stadion Dan Paltinisanu in vederea realizarii obiectivului de investitie publica „Construire Stadion cu capacitate de 30.000 de locuri, str. Stefan Covaci nr.1, municipiul Timisoara, județul Timis” este de 456.957 lei fara TVA, adica aproximativ 110.000 de euro cu TVA.

Firmele interesate isi pot depune ofertele pana in 6 iulie.

Va reamintim, in 16 mai a fost emis Certificatul de Urbanism pentru noul stadion care va lua locul actualei arene Dan Paltinisanu.

Studiul de Fezabilitate a fost intocmit si este asteptata predarea si mai apoi hotararea de guvern prin care sa fie pusa la pamant actuala arena sportiva de la Timisoara, iar lucrarile de demolare ar putea si ele sa dureze cateva luni bune, dat fiind faptul ca trebuie organizata o licitatie si pentru gasirea unei firme care sa duca la bun sfarsit si aceasta operatiune.

Noul stadion nu va avea si pista de atletism si nu va fi unul acoperit, asa cum este Arena Nationala de la Bucuresti. Va avea 30.000 de locuri si va costa aproximativ 120 de milioane de euro, bani asigurati de CNI si Consiliul Judetean Timis.

Daca nu vor aparea probleme, noua arena ar trebui sa fie gata in 2026.

Stadionul actual din Timisoara a fost construit in 1963 prin munca voluntara, iar pana in 1995 s-a numit „1 Mai”.

 

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 7comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. repet pt a n-a oară în 20 de ani.
  Nu se va face nici un stadion în Timișoara nici în următorii 20 de ani. Nu se vrea.
  La un moment dat se dorea demolarea căzăturii numită DP pentru a se face un mic complex rezidențial pe acel loc.

 2. Nu se va construi. Statul roman a esuat, nu datorita politicienilor tradatori, ci din cauza indolentei noastre a tuturor.
  Sportul in RO e MORT. Sportul, aduce bucurie si recunoastere in lume, asa mai aud si altii ca existi.
  Va aduc aminte ca prim maidanezul catu, a trimis un tezaur de aur in Spania, tezaurul Dacic. Strabunii nostrii. Nu sa intors! De ce? Fiindca tarisoara asta va disparea, incet, incet, dar nu intr-un viitor prea indepartat.
  Ce ati vazut la „umilinta” 8- 1 cu Steaua, nu veti mai auzii in viata voastra, aici in Timisoara.
  Rusine.

 3. alfo, de ce ești dacopat?

  • @sigma dacopat? 🙂
   cu asta ai spus totul… 🙂

 4. 30 de mii e prea puțin. Cel puțin 50 de mii.

 5. Iarasi au plecat toti dupa fenta .

  Minim 20 de ani pana cand Timisoara va avea un stadion nou .
  Nu au bani nici macar pt demolarea actualului DP.
  Doar demolarea va dura minim 5 ani .

  Politicienii locali , un grup de marlani incompetenti , sclavi ai sefilor din Bucuresti .
  Apropo , a mai auzit cineva de vreo initiativa a parlamentarilor liberali de Timis Gorghiu sau Ben Oni ?

 6. Mai bine investiții la clădirea din curtea spitalului Luis țurcanu din Timișoara….că și așa nu sunt locuri la Oncologie și Hemato….vouă vă trebuie stadion…..când va ia dracu de va îmbolnăviți o sa va duca pe stadion și la catedrala mântuirii neamului….Fritz….când gătam spitalul din curte la Luis țurcanu spitalul de copii?..Ai bani publici?..Investește acolo mortule…că nu au Adulții locuri..dorm pe scaun….du-te fa o vizita la oncologie..la Hemato Etaj 2…..