Opinia Timisoarei

Demolare cu scandal. O poarta si un gard, daramate de angajatii Primariei Timisoara ca sa deschida o strada intre bulevardul Loga si Parcul Copiilor. Vecinii romi, revoltati. Video

TIMISOARA. A fost redeschisa strada Cezar din Timisoara care leaga bulevardul Loga de Parcul Copiilor si care a fost blocata zeci de ani, intrucat pe vremuri cladirile care o strajuiesc au avut tot felul de functiuni, iar acel spatiu a gazduit, pe rand, garaje, respectiv a fost curte pentru cele doua case vecine.

CITESTE SI: Podurile si pasajele de pe Centura Sud Timisoara, provocarea muncitorilor lui Umbrarescu. Soseaua trebuie sa fie gata in iulie. Video

Luni dimineata, primarul Timisoarei a mers insotit de forte de ordine si muncitori si a dispus darmarea unei porti si a unui segment de gard pentru ca strada sa poata fi circulata pietonal.
Cei carora le-a pus la pamant o parte din gard, o familie de romi, s-au revoltat sustinand ca n-au nicio vina ca pe vremuri locul a fost folosit altfel decat scrie in cartea funciara (unde figureaza ca apartinand municipalitatii) si s-au aratat nemultumiti ca vor ramane cu paguba din gard si trebuie sa suporte cheltuiala cu demolarea. Vecinii strazii stiau, insa, ca va veni o zi in care se va darama, pentru ca n-au tencuit si n-au vopsit niciodata poarta.

VIDEO: George Stefanita

 

Primarul Dominic Fritz a anuntat acum trei zile ca se va trece la eliberarea strazii Cezar, despre care a spus ca „a căzut pradă clanurilor bine-cunoscute. Probabil la mica înțelegere cu administrația de atunci. Acum mulți ani, strada Cezar a fost închisă cu garduri cu ornamente kitschoase, au apărut niște construcții și o poartă. Și așa, strada publică a devenit curte privată pentru două vile de pe Loga. Vremurile în care patrimoniul Timișoarei era prădat cu complicitatea administrației au trecut. Teren cu teren, vilă cu vilă recuperăm ce e al timișorenilor. Intrăm în următoarele zile pe teren și demolăm ce n-are ce căuta pe strada noastră. Apoi o vom redeschide în regim pietonal și velo”.

Subprefectul de Timis Ovidiu Draganescu, cel care in trecut s-a razboit cu familiile de romi care faceau abuzuri si hartuiau vecinii pentru a le cumpara casele, a venit cu o serie de precizari legate de strada Cezar, dupa ce primarul Dominic Fritz a facut anuntul de demolare.

Incă din anii 1950 exista actuala configurație a acestei străzi (Cezar), o alee de fapt, ce a figurat întotdeauna doar pe hârtie!
Aleea de 20 m a fost modificată prin anii ’50 de către Miliția județului Timiș. Sediul Militiei era chiar în clădirea de pe Loga nr 38, cea cu gardul în discuție. Ce clanuri erau pe-atunci? Nu exista niciun partid, N. Robu încă nu se născuse, cum să fi stopat „blocarea străzii? 😀
Pe acea „stradă” există și acum două garaje ale prefecturii, între cele două vile. În anii 2005-2009, când eram prefect, acolo se parcau cele 2 autoturisme principale ale instituției.
Poarta de fier exista cu mult înainte de a se muta acolo Banca Agricolă. Apoi a fost sediul PSD. După anii 2000 se retrocedează și apar clanurile. Care nu mai aveau ce să închidă pentru că era închisă curtea de jumătate de secol.
Dar dacă tot reveniți la starea inițială, demolați și cealaltă construcție ilegală făcută la repezeală și în dispreț de Internele de atunci.
Asadar, realitatea nu are nicio legătură cu afirmațiile lui D.Fritz! Nu putem accepta campanie electorală bazată pe neadevăruri!„, a transmis zilele trecute subprefectul Ovidiu Draganescu.

Muncitorii primariei au indepartat poarta si o buna parte din gardul aflat de-a dreapta intrarii pe strada, precum si o copertina.

Exit mobile version