Noutati :

Demisii in bloc ale parlamentarilor si alegeri anticipate odata cu cele locale. Cine cere aceste lucruri, de la Timisoara?

13 noiembrie, 2015 - 02:53 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: POLITIC
0

TIMISOARA. Toti parlamentarii Romaniei sa isi dea demisiile in bloc, iar odata cu alegerile locale sa se organizeze si alegeri anticipate pentru Parlamentul care urmeaza sa fie unul unicameral si sa aiba doar 300 de membri. Aceste lucruri sunt cerute, de la Timisoara, de presedintele PNL Timis, Nicolae Robu.

Liderul liberalilor timiseni spune ca daca s-ar organiza alegeri parlamentare odata cu cele locale, societatea romaneasca nu ar mai fi bulversata.

Cred ca trebuie sa organizam alegeri locale si parlamentare in acelasi timp. Momentul cel mai potrivit pentru alegeri parlamentare e momentul alegerilor locale. Acest lucru are avantajul ca nu s-ar mai produce in societatea romaneasca o bulversare specifica unui act electoral. Asta poate avea loc si cand spun asta am in vedere noua lege: o configuratie redusa a parlamentului. Se poate ajunge la asa ceva daca parlamentarii si dau demisiile in bloc. Cei care nu mai reprezinta pe nimeni in societate, sa inteleaga si sa plece. Acest lucru ar conduce la o reabilitare a lor insisi in ochii alegatorilor. Imaginea pe care ei o au in ochii poporului este una negativa si ea ar putea fi imbunatatita printr-un asemena act. Fiind vorba de alegeri anticipate, acestea se desfaosara dupa legea in vigoare cea cu numar redus de parlamentari. Daca ar fi alegeri la termen, s-ar merge pe legea cu un an inainte adoptata. O spun juristii. Daca toti parlamentarii demisioneaza, se dizolva parlamentul”, a declarat Nicolae Robu.

Presedintele PNL Timis spune ca este multumit ca Romania nu mai are un guvern PSD, dar crede ca guvernul tehnocrat nu trebuie sa fie unul de cusa lunga.

Suntem multumiti ca am scapat de guvernul PSD, avem premise de mai bine. Eu am fost unul dintre cei care dupa ce a cazut guvernul PSD am vorbit despre necesitatea de a avea un guvern tehnocrat. In conceptia mea un guvern de tehnocrati nu trebuie sa fie unul de cursa lunga pentru ca intr-o tara raspunderile trebuie asumate. Orice lasare a lucrurilor in nebuloasa poate avea consecinte negative, in ce priveste raspunderile. Guvernul tehnocrat trebuie sa elaboreze proiectul de buget pt 2016, trebuie sa pregateasca si sa organizeze alegeri in mod corect astfel incat partidele politice, orice candidati independenti, sa isi dispute sansele si poporul sa se poate pronunta, sa curete administratia centrala, entitatile descentralizate de oameni neaveniti acolo, pusi pe criterii politicianiste, pe criterii clientelare. Exista si oameni buni profesionisti, cinstiti si corecti care sa isi poate sa isi vada de treaba in continuare”, a mai declarat Nicolae Robu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...