Delegatie a Ministerului Investitiilor si Proiectelor Europene, la Aquatim, in Timisoara

TIMISOARA. Aquatim a primit in 11 ianuarie 2022, vizita unei delegații din partea Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, condusă de secretarul de stat Vasile-Cristian Roman.

În cadrul vizitei, directorul general al companiei de apă, Ilie Vlaicu, a prezentat stadiul de implementare a proiectului de investiții derulat de către Aquatim și finanțat din fonduri europene, Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020.

De asemenea, au fost analizate problemele de implementare a contractelor de lucrări din cadrul proiectului, cum ar fi garanțiile de bună execuție, obținerea avizelor, lipsa resursei umane, procedurile de achiziții publice. Au fost identificate soluții la problemele inerente care pot apărea în gestionarea proiectelor în derulare sau viitoare și modalități de prevenire a riscurilor ce pot duce la corecții financiare nedorite.

Vasile-Cristina Roman s-a arătat dispus să se implice și mai activ în relația ministerului cu operatorii de apă din țară și să colaboreze cu Asociația Română a Apei pentru identificarea de soluții în vederea accelerării absorbției fondurilor europene.

Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020 are o valoare totală de 239,5 milioane de euro, din care 180,4 milioane de euro fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană, 40,4 milioane euro de la bugetul de stat, 4,3 milioane de la bugetul local și 14,4 milioane euro co-finanțare Aquatim. Obiectivul este dezvoltarea unor sisteme durabile de alimentare cu apă și apă uzată în Timișoara și în 81 localități din județul Timiș.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...