Noutati :

Delegatia Romaniei s-a intors de la Amsterdam, unde a reprezentat tara in competitia de idei ClimateLaunchPad

25 noiembrie, 2019 - 08:23 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Delegatia Romaniei, compusa din Cristina Badulescu, manager de proiect EIT Climate KIC si echipa finalista a competitiei nationale de la Timisoara s-au intors de la Amsterdam, unde au reprezentat cu succes tara noastra in finala cometitiei internationale de idei ClimateLaunchPad.

Cea mai mare compotitie din domeniul tehnologiilor inovative din Europa s-a desfasurat la Amsterdam, in perioada 13-15 noiembrie.

Misiunea competitiei este aceea de a atrage potentialul de tehnologii inovative din Europa si de a crea oportunitati pentru inovatori, in vederea atenuarii efectelor schimbarilor climatice.

In calitate de partener oficial in Romania al Programului Climate KIC, in 10 octombrie, CCIA Timis a organizat si a gazduit finala nationala a competitiei de idei ClimateLaunchPad, dupa ce in prealabil echipele inscrise in competitie au avut parte de un training sustinut de lectori internationali.

In urma deliberarii juriului, a fost selectata sa reprezinte Romania la finala internationala din Olanda echipa plasata pe locul I – MOVEATILE (Larisa Gardean si Diana Novac), care a propus un sistem inovativ de fixare a placilor ceramice care pot fi inlocuite si refolosite fara a fi sparte, modalitate concreta de incurajare a economiei circulare prin posibilitatea reutilizarii.

La Amsterdam, in aceeasi perioada, a avut loc workshopul international al sub-programului „Pioneers into Practice”, unde Romania a fost reprezentata de 2 „pionieri” generatia 2019 si de 6 „pionieri” alumni din generatiile 2014-2018.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...