Opinia Timisoarei

Defilare prin centru orasului, salve de tun si retragere cu torte, pregatite de Asociatia Eugeniu de Savoya, de 3 august, la Timisoara

TIMISOARA. Cum Primaria nu a anuntat nimic special deocamdata pentru Ziua Timisoarei, a facut-o Asociatia Eugeniu de Savoya, cea care ne-a obisnuit de-a lungul anilor cu momente impresionante de reconstituire istorica.

CITESTE SI: A inceput sarbatoarea. Patru zile cu spectacole, expozitii, lansari de carte, dar si tururi virtuale, de Ziua Judetului Timis 

Un astfel de eveniment va fi prezentat timisorenilor si in acest an de 3 august.

 

Acum vom reconstitui momentul istoric, oferind timisorenilor posibilitatea de a admira soldati, subofiteri, ofiteri, generali si surori medicale echipati asa cum erau in Primul Razboi Mondial si asa cum au fost cand au intrat in Timisoara. In fapt, dorim aducem un omagiu tuturor militarilor romani care au luptat pentru tara, inclusiv surorilor medicale, cu trimitere simbolica la Regina Maria„, au transmis reprezentantii Asociatiei pe pagina de Facebook.

Nu este insa singurul eveniment pregatit de membrii Asociatiei.

Vom depune coroane de flori la bustul colonelului Virgil Economu si la Monumentul Eroilor Romani din Parcul Central, apoi vom trece in formatie prin Pietele Victoriei, Libertatii si Unirii. Avem acum si un tun (replica) din cele folosite in lupte in Primul Razboi Mondial, cu care intentionam sa tragem o salva in Piata Unirii„, transmite Asociatia Eugeniu de Savoya.

Programul pregatit incepe in data de 1 august, de la orele 19.30 si se va incheia la ora 22.45, odata cu retragerea cu torte.

De asmenea, Asociatia Eugeniu de Savoya a facut deja demersurile necesare schimbarii denumirii in Reconstituiri Istorice Timisoara.

Exit mobile version