Defilare a soldatilor in Parcul Central si o expozitie, de Ziua Armatei, la Timisoara

TIMISOARA. Ziua Armatei Romane va fi sarbatorita la Timisoara prin evenimente organizate in parcul ce poarta numele generalului Anton von Scudier, dar si la Spitalul Militar.

CITESTE SI: Se inchide circulatia pe un pod din Timis. Ruta ocolitoare pe care sunt indemnati soferii sa o foloseasca

Pe platoul din fata Monumentului Ostasului Necunoscut din Parcul Central va avea loc defilarea traditionala a soldatilor, pe ritmul muzicii de fanfara.

Inaintea paradei, preotii vor face obisnuita slujba de pomenire a eroilor neamului.

Tot marti, insa de la ora 17:00, la Spitalul Militar, in spatiul dedicat artelor, va avea loc vernisajul expozitiei „Spitalul Clinic Militar de Urgenta „Dr. Victor Popescu” Timisoara 1754 -2022”.

Timisorenii care vor trece pragul institutiei vor putea vedea peste 100 de piese din dotarea unitatii medicale. Expozitia este organizata in colaborare cu Muzeul National al Banatului.

Ziua Armatei Romane este sarbatorita in 25 octombrie deoarece in aceasta zi, in 1944, militarii romani au eliberat Transilvania de Nord de sub ocupatia hortysta, in uram bataliei de la Carei. In urma acelei victorii se atingea obiectivul major al momentului intoarcerii armelor de la 23 august 1944, respectiv, acela al eliberarii intregului teritoriu de sub ocupatia germano-maghiară si anularea consecintelor dictatului de la Viena din 30 august 1940.

Ziua Armatei României a fost instituita prin Decretul nr. 381 din 1 octombrie 1959.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...