Defibrilatoare automate, montate in mai multe zone aglomerate din Timisoara

TIMISOARA. 12 fibrilatoare automate vor fi amplasate in zonele pietonale cu densitate mare din Timisoara. Acestea au fost cumparate de specialistii de la Spitalul Municipal, cu bani din bugetul local. Aparatele vor fi montate in zone supravegheate video din Piata Unirii, Piata Libertatii, cartierul Iosefin, Piata Traian si Sala Olimpia.

In perioada urmatoare, politistii locali si angajatii STPT vor fi instruiti pentru a invata cum functioneaza aceste defibrilatoare astfel incat, in caz de nevoie, sa poata interveni.

Pentru asigurarea amplasarii, utilizarii si mentenanta defibrilatoarelor, urmeaza sa fie incheiate parteneriate cu ISU Banat si Spitalul Municipal. Mai exact, reprezentantii spitalului vor gestiona activitatea de mentenanta a defibrilatoarelor, in timp ce ISU Banat se va ocupa de instructajul de specialitate pentru politistii locali care desfasoara munca de teren.

Defibrilatoarele Externe Automate (DEA) sunt usor de folosit si nu necesita cunostinte medicale de specialitate din partea utilizatorilor, pentru ca sunt dotate cu comenzi vocale care ii indruma pe acestia in legatura cu actiunile pe care trebuie sa le realizeze. Dispozitivele sunt de inalta tehnologie, astfel incat acestea nu actioneaza in cazul in care detecteaza activitate cardiaca la persoana asupra careia urmeaza sa fie folosite.

In urmatoarea etapa, autoritatile doresc conectarea acestor defibrilatoare la baza de date a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, astfel incat in momentul utilizarii dispozitivelor sa se realizeze legatura direct la Ambulanta care, astfel sa poata interveni mult mai rapid la cazuri de urgenta medicala.

Cele 12 aparate au costat aproximativ 250.000 de lei.

Primaria Timisoara anunta ca vrea ca, in perioada urmatoare, sa cumpere inca 3 defibrilatoare, care sa fie montate in sediile proprii.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. Daca se duce pana la capat acest proiect va fi un mare succes. Astfel de puncte cu defibrilatoare in zonele sensibile (aglomerate) ale oraselor mari este deja o realitate prin Europa. O singura viata salvata acopera deja cheltuiala facuta cu ele. In loc de tot felul de prostii cumparate deobicei la suprapret, mai bine cateva astfel de actiuni punctuale, cu impact public.

  • Doar o simpla coincidenta de cand mor oamenii subit pe strazi si nu numai… pura coincidenta…

 2. o scurta explicatie a formularilor opinia pnl

  daca e de bine: Primaria Timisoara, scris o singura data, cat de mic se poate.
  daca nu e de bine, e facut sa para si mai rau decat este: ADMINISTRATIA FRITZ!!!!

  tuvan bot de boscheti. Asa vorbim noi USR-istii intre noi, cu injuraturi, cu zoaie. Atat putem. Ne dam cu parerea despre tot ceea ce nu pricepem si vomitam pe saiturile care nu ridica osanale lui DoNimic, ca asa ne cere partidul.

  • Suferi tare ?

 3. O cheltuiala ….!!! Chiar credeti ca oricine pate folosi defibrilatorul? In istoria recenta asa parea, ca politicienii sunt mai priceputi ca si doctorii. Va inselati amarnic! Nenea cu ideea, stiti ca riscati sa fie omorati si nu salvati oameni?