Noutati :

Decoratiuni de Craciun la Centrul de Zi ‘Pentru Voi’. Felicitari superbe ies din mainile persoanelor cu dizabilitati

8 decembrie, 2012 - 11:51 AM
Autor: Marcela Sferlea      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Atmosfera de sarbatoare la Centrul de Zi „Pentru Voi” din Timisoara.  Decoratiuni de Craciun, saculeti sau felicitari. La toate aceastea lucreaza de zor 24 de beneficiari ai centrului. Toate aceste ornamente vor fi scoase ulterior spre vanzare. in acest fel fundatia incearca sa-si asigure fondurile necesare pentru a-si desfasura activitatea pana vor primi fondurile de la UE care au fost intrerupte.

In grupa de artizanat a Centrului de Zi este agitatie mare. Beneficiarii se pregatesc de sarbatori, iar in aceasta perioada ei fac decoratiuni, felicitari, saculeti de Craciun si se pregatesc sa participe la doua targuri de Craciun pentru a le vinde. in conditiile in care persoanele sunt diagnosticate avand dizabilitati intelectuale medii si nu isi pot gasi un loc de munca, activitatile de la centru vin in sprijinul lor.

Aceste activitati ii ajuta in aceeasi masura in care pentru noi este important ca atunci cand ne trezim dimineata sa stim ca avem ceva de facut si sa avem sentimentul  utilitatii pentru munca pe care o facem”, ne-a spus Laila Onu, directorul Fundatiei „Pentru Voi” Timisoara. Nu e deloc simplu sa faci o asemenea felicitare. Prima data trebuie pus lipiciul, iar ulterior se pune culoare.

Trebuie pus lipiciul repede pana nu se usuca”, ne-a spus Catalina Vardol, una dintre beneficiarele centrului de zi. Nici sa faci un saculet nu e usor. Prima data trebuie cusute ornamentele pe el, iar apoi el va fi cusut la masina. Cam 3 saculeti se fac intr-o ora, insa mai multe persoane lucreaza la el. Aprovizionarile pentru realizarea ornamentelor incep insa din timp.  “Din luna septembrie incepem sa ne aprovizionam. in general fiecare are activitatea pe care poate sa o faca in grupa. Fetele in general au invatat sa coase la masina, sa faca felicitarile, sa coase ornamentele pe saculeti. Paleta este foarte diferita”, ne-a spus Rodica Atanasoae, pedagog de recuperare in cadrul centrului. Comercializarea acestor ornamente de sarbatori ajuta fundatia pentru a-si continua activitatea in conditii normale.

Aceste vanzari pe care noi speram sa le facem intr-un numar cat mai mare nu reusesc sa compenzeze decat intr-o mica masura, pentru ca noi avem de primit de la statul roman 200.000 de euro, dar este una dintre metodele prin care incercam sa asiguram fondurile necesare pana cand vom primi rambursarile de la Uniunea Europeana in asa fel incat sa nu fim nevoiti sa restrangem nici una din activitatile noastre”, a mai spus Laila Onu. Ornamentele sunt vandute catre diferite firme pentru angajati, vor merge cu ele la doua targuri dar pot fi achizitionate si online de pe pagina de internet www.pentruvoi.ro.

Foto: Virgil SimonescuInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...