Declaratie de dragoste pentru utilizatorii Bibliotecii de la Universitatea Politehnica Timisoara

Evenimentul programat de Biblioteca Universității Politehnica Timișoara chiar de Dragobete poate fi interpretat ca o declarație de dragoste pentru utilizatorii săi, care nu sunt puțini. Luni, 24 februarie 2020, începând cu ora 13:30, va avea loc cea de-a III-a ediție a Premiilor Bibliotecii UPT care, așa cum ne-au obișnuit, vin însoțite și de alte surprize.

Ca și la edițiile precedente, dintre utilizatorii Bibliotecii UPT (între 1000 – 3000 pe zi!) sunt premiați cei mai activi, atât dintre cei interni (cadre didactice și studenți ai Universității Politehnica Timișoara), cât și externi.

Anul acesta vor fi premiați patru utilizatori, doi interni și doi externi, care au avut cea mai activă prezență în bibliotecă, respectiv care au avut cele mai multe împrumuturi.

Surpriza vine la final și va fi asigurată de Corul Universității Politehnica Timișoara (format din cadre didactice și studenți), care va aborda, în cadrul unui mini-recital, lucrări dintr-o sferă destul de largă, urmărind să sublinieze prin titlurile internaționale universalitatea muzicii corale, iar prin titlurile românești să facă legătura cu tradițiile și cu momentul 24 februarie:

– Imnul academic „Gaudeamus”;

– „Sara pe deal” (versuri Mihai Eminescu, muzica Vasile Popovici);

– „Va pensiero”, din opera Nabucco a lui Giuseppe Verdi;

– „Iac-așa” (prelucrare în stil folcloric de Simeon Nicolescu).

Sunt invitați să participe toți melomanii și iubitorii de lectură.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.