Decizie istorica: Comisia Europeana taie Ungariei aproape jumatate de miliard de euro din fonduri europene

Comisia Europeana a luat o decizie istorica pentru un stat UE indisciplinat, taiand Ungariei apropae jumatate de miliard de euro din fondurile pe care trebuie sa i le dea, din cauza deficitului excesiv.

Comisia Europeana a aprobat miercuri suspendarea fondurilor europene destinate Ungariei pentru anul 2013, in valoare de 495 de milioane de euro, din cauza masurilor insuficiente ale Guvernului de la Budapesta in privinta deficitului pe 2012. Decizia a fost luata in cadrul Colegiului Comisarilor, a anuntat vicepresedintele CE, Olli Rehn.

„Acum depinde de autoritatile maghiare sa ia masurile necesare, fara intarziere, pentru a putea sa se bucure pe deplin de beneficiile Fondului de coeziune. Propunerea de astazi este proportionala si lasa posibilitatea continuarii investitiilor si ofera Ungariei timp si sansa de a redresa situatia”, a precizat Johannes Hahn, comisarul pentru politica regionala.

Potrivit acestuia, Colegiul comisarilor a discutat doua variante de sanctiune: suspendarea fondurilor reprezentind un plafon echivalent cu 0,5% din PIB sau 50% din angajamentele pe fondul de coeziune.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...