Noutati :

Decizie importanta, de ultima ora, legata de politele RCA! Cum vor reactiona soferii?

14 ianuarie, 2015 - 07:18 PM
Autor: Anonim      
Categorie: AUTO
0

Pretul asigurarii RCA a explodat la inceput de an. Un tanar va avea de platit de trei ori mai mult decat un sofer de peste 40 ani. Doar pensionarii nu platesc mai mult decat anul trecut. In ultimul an, politele RCA s-au scumpit pentru unele categorii de clienti, in special pentru tinerii pana in 30 de ani.

Acum insa, Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a modificat Norma RCA nr. 23/2014 prin abrogarea prevederilor articolului 21, alineatul 1, care stipuleaza obligatia asiguratorilor de a stabili tarife de prima RCA, astfel incat sa fie acoperite toate angajamentele ce decurg din incheierea contractelor de asigurare pe acest segment. Aceasta prevedere a fost adesea invocata ca factor de stimulare a cresterii tarifelor.

Totodata, tarifele de prima nu vor putea fi modificate decat dupa minimum 6 luni (fata de 12 luni anterior), cu exceptia indexarilor sau a modificarilor pe anumite categorii de riscuri (articolul 25, alineatul 5). Amendamentele aduse Normei RCA nr.23/2014 vor intra in vigoare la data publicarii acestora in Monitorul Oficial.

“Este o prima masura destinata normalizarii situatiei in cazul tarifelor RCA; flexibilizam cadrul de reglementare pentru a oferi societatilor de asigurare libertatea de a isi optimiza portofoliile si de a atenua diferentele mari existente in acest moment” a declarat Misu Negritoiu, presedintele ASF.

Conform angajamentelor asumate fata de Parlamentul Romaniei, Autoritatea de Supraveghere Financiara va prezenta, pana la sfarsitul lunii februarie a acestui an, concluziile analizei cuprinzatoare pe care o efectueaza pe segmentul politelor RCA, precum si solutiile pe care le considera adecvate.

Citeste mai mult AICIInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...