Noutati :

Decizie definitiva in litigiile Aeroportului International Timisoara cu compania Carpatair. Cat are de platit?

4 februarie, 2015 - 11:54 AM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
1

TIMISOARA. Inalta Curte e Casatie si Justitie s-a pronuntat, recent, in litigiile pe care le are Aeroportul Timisoara cu compania Carpatair care a intrat in insolventa. Procesul a fost unul lung si anevoios.

ICCJ a decis ca Aeroportul Timisoara poate colecta tariful pentru supravegherea si mentinerea obiectivelor necesare sigurantei pasagerilor si taxa de asistenta pentru persoane cu mobilitate redusa si a respins actiunea in instanta a companiei Carpatair in acest sens.

Decizia instantei a fost luata in data de 15 ianuarie a.c. si este irevocabila, astfel ca acest litigiu este inchis definitiv.

Totodata, intr-un alt dosar, instanta a admis argumentele formulate de reprezentantii Aeroportului International Timisoara si a respins cererea de chemare in judecata formulata de aceeasi companie care contesta aplicarea unui tarif de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare in perioada 1 ianuarie 2012 – 23 august 2012.

Aceeasi companie a cerut si despagubiri in valoare de 10,5 milioane de euro pentru pierderi financiare, insa cererea a fost respinsa de Tribunalul Bucuresti.

Compania si-a continuat demersurile impotriva Aeroportului din Timisoara si a reclamat la Consiliul Concurentei existenta unui posibil abuz de pozitie dominanta.

In urma unor alnalize amanuntite, Consiliul Concurentei a inchis dosarul de investigatii, fara sa constate incalcarea vreunei legi si fara sa aplice vreo sanctiune.

Incepand cu data de 23 ianuarie 2014, asupra companiei Carpatair a fost deschisa procedura insolventei. Pentru a recupera sumele de bani datorate de catre aceasta companie, cumulate incepand cu anul 2011, Aeroportul International Timisoara a formulat cerere de admitere a creantei. Suma pe care trebuie sa o incaseze Aeroportul International Timisoara se ridica la  12.202.466 lei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Rezultatul direct reducerea numarului de curse exteren cu ??? zboruri!