Decizie de ultima ora la Biserica Ortodoxa Romana. Ce trebuie sa faca preotii?

Patriarhul Daniel, seful Bisericii Ortodoxe Romane i-a indemnat pe preoti sa raspandeasca pe retelele de socializare cuvantul Domnului, sa isi creeze conturi pe Facebook si pe Twitter.

Biserica noastra are datoria de a intelege modul de functionare al societatii informationale si de a intra in retelele de socializare pentru intalnirea cu omul de astazi„, se arata intr-un indemn al Patriarhului Daniel, potrivit gandul.info.

Conform acestuia, retelele de socializare pot contribui la o mai buna cunoastere reciproca a diferitelor traditii si la consolidarea comunitatilor de credinta. „Totusi, (utilizarea media digitala) poate aduce si noi provocari sau pericole in privinta pastrarii valorilor”, avertizeaza el.

Patriarhul Daniel nu are inca un cont personal de Twitter sau Facebook. Ca orice personalitate, Inalt Prea Sfintitul Daniel are el insusi mai multe pagini fictive. Una din acestea a adunat aproape 2.300 de like-uri.

Papa Paul al II-lea a fost primul inalt prelat care a vazut eficienta retelelor sociale, iar exemplul e dus mai departe de Papa Francisc.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...