Noutati :

Decizia privind tarifele TelPark, amanata! Consilierii locali au confirmat in plen lista cu strazile din centru pe care parcarea va fi permisa 2 ore

13 decembrie, 2011 - 04:17 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Regulamentul de functionare al TelPark creeaza controverse in Consiliul Local. Alesii nu se inteleg sub nicio forma pentru un tarif practicabil pentru locurile de parcare.

Au votat insa lista strazilor din zona Cetate pe care stationarea masinilor este limitata la doar 2 ore de indata ce vor fi stabilite preturile. Lista a fost aprobata in plenul de marti cu 19 voturi pentru si cu 3 abtineri. 22 de consilieri au fost prezenti.

VEZI LA FINAL LISTA STRAZILOR!

Asadar, ADP nu emite inca abonamente TelPark pentru anul viitor, pana cand noile tarife propuse nu vor fi aprobate de Comisiile I si III din Consiliul Local. Consilierii nu s-au pus insa de acord, pentru ca preturile propuse de ADP li se par prea mari.

„Nu ne-am pus de acord asupra tarifelor, asa ca am amanat sedinta reunita a comisiilor pe joi, pentru ca miercuri nu se pot intalni unii consilieri. Ei (n.r. ADP) au cerut 4 lei pe ora la parcarile cu bariere, 3 lei pe ora pe strazile din Cetate si 1,5 lei pe ora in zona pietelor. Noi nu suntem de acord, cerem 3 lei la bariere, 2 lei in Cetate si 1,5 lei in piete. Cealalta comisie a optat pentru 1,5 peste tot, mai putin la bariere. Si abonamentele sunt prea mari”, a spus pentru www.opiniatimisoarei.ro consilierul local Ovidiu Ciuhandu, care face parte din Comisia I.

Comisia I este cea pentru buget, finante, impozite si taxe, pe cand Comisia III se ocupa de administrarea domeniului public si privat.

Mai mult decat atat, consilierii locali nu s-au inteles nici pentru tarifele la abonamente, care trec de 1.000 de lei pentru anul viitor.

Potrivit ADP, daca se calculeaza parcarea cu 1,5 lei/h, un abonament general ar urma sa coste 1.024 de lei, un abonament pentru Zona 1 ar costa 717 lei/an, pentru Zona 2 ar fi 307 lei/an, pentru Zona 3 ar fi de 204 lei/an, iar un abonament la purtator ar urma sa coste 2.049 lei/an.

Consilierii se vor intalni joi, cand cele 2 comisii vor trebui sa gaseasca o solutie pentru tarifele la parcare, mai ales ca regulamentul TelPark a fost deja aprobat.

Atat noile tarife, cat si noul regulament, ar urma sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2012.

Iata cele 28 de strazi din zona Cetate:

– str. Vasile Alecsandri
– str. Lucian Blaga, fosta Karl Marx
– str. Janos Bolyai, fosta Pietrosu
– str. Dimitrie Cantemir
– str. Enrico Carusso
– str. Paul Chinezu
– str. Matei Corvin
– str. George Cosbuc
– str. Victor Vlad Delamarina
– str. General Traian Doda, fosta Tarcului
– Piata Libertatii
– str. Florimund de Mercy
– str. Radu Negru
– str. Augustin Pacha, fosta Rodnei
– str. Palanca
– str. David Praporgescu
– str. Proclamatia de la Timisoara, fosta Mihai Eminescu
– str. Eugeniu de Savoya, fosta Ceahlau
– Piata Sf. Gheorghe
– str. Marasesti
– str. Gheorghe Lazar, intre Gheorghe Dima si Piata Unirii
– str. General E. Grigorescu
– str. Emanoil Ungureanu
– str. Serg. Constantin Musat
– str. Regimentul 5 Vanatori
– Piata Unirii
– str. Francesco Grisellini
– str. Gheorghe Dima

Iata cele 9 strazi adiacente pietelor si pietele pe care se va putea parca doar 2 ore:

– Piata 700
– str. Coriolan Brediceanu
– str. Nicolae Berwanger
– str. Sf. Ioan
– Piata Iosefin
– Bulevardul Regele Carol, intre Vacarescu si Iuliu Maniu
– str. Iancu Vacarescu, intre T. Vladimirescu si Regele Carol
– Piata Badea Cartan
– str. Splaiul Industria Lanii

Atat noile tarife, cat si noul regulament, ar urma sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2012.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Pana se cearta astia, doctoru’ Bratu si-a rezervat o bucata de STRADA ca loc de parcare numai al clinicii lui. Adica fiecare poate sa-si rezerve strazi in TM … dupa „posibilitati”. As dori si eu o strada mai in centru sa am EXCLUSIVITATE de parcare, daca tot sunteti asa de „amabili”. Cat face? E pe baza de scos dinti sau de pus dinti? Vezi strada Memorandului nr. 16 din TIMISOARA … ORAS DE CINCI STELE. Adica nu-i tarlaua lu’ … Bratu?