Noutati :

Decizia luata de Romania si Serbia, la Timisoara, pentru securizarea frontierei dintre cele doua tari, in calea migrantilor! PATRULE MIXTE

10 noiembrie, 2016 - 12:37 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: NATIONAL
0

TIMISOARA. Frontiera dintre Romania si Serbia va fi mai sigura si protejata in conditiile in care migrantii nu mai contenesc cu incercarile de a trece dintr-o parte in alta pe fasia verde, urmandu-si visul de a ajunge in tari din Europa vestica.

CITESTE SI: Autostrada Timisoara – Belgrad, in aer! Ce au stabilit premierii Romaniei si Serbiei, Dacian Ciolos si Aleksandar Vucic?

 

ciolos-vucic-20

Intr-o intalnire la Timisoara, premierii din cele doua tari, Dacian Ciolos si Aleksandar Vucic au decis implementarea unui program comun de patrulare pe granita, care a fost inclus intr-un protocol.

Vor fi constituite patrule mixte, formate din politisti romani si sarbi, care vor supraveghea frontiera.

Am discutat de protectia comuna a frontierelor si ministri au avut discutii detaliate, am convenit aceasta patrulare comuna, ca la un punct de trecere frontiera sa crestem prezenta sau sa modificam programul, astfel incat sa avem inca unul deschis 24 din 24 pentru a facilita traficul de persoane in aceasta zona. Am discutat si despre ce putem face mai mult pentru a intari cooperarea legata de Dunare pe parte de transport si de turism„, a spus Dacian Ciolos la Timisoara.

Seful Guvernului Romaniei spune ca in acest fel valul de migranti va putea fi gestionat mult mai bine.

CITESTE SI: Imagini de la locul crimei care a uluit Timisoara, surprinse de o camera de supraveghere. Fata care l-a ucis pe omul de afaceri, ARESTATA!

Patrulele vor incepe in perioada imediat urmatoare. Discutii au mai tot fost. Deja exista contacte foarte frecvente intre politiile de frontiera de o parte si de alta. Prin acest protocol vom avea patrulare comuna si va fi mai usor. Legat fluxurile migrationiste, va fi mult mai usor de controlat fluxul migrator, odata ce vor incepe patrulele comune. Cooperarea aceasta cu vecinii sarbi e una esentială. Pentru Serbia nu e usor sa gestioneze aceste lucruri„, a precizat Ciolos.

Premierul Serbiei Aleksandar Vucic a multumit Romaniei pentru pozitia pe care o are fata de Serbia.

CITESTE SI: Legatura lui Donald Trump cu Timisoara! Pe cine apreciaza presedintele Americii? Povestea din spatele unei fotografii!

Romania sa apreiceze ce am facut noi in procesul crizei de migranti. Romania nu a simtit nici a mia parte prin ce a trecut Serbia. Multumim pentru pozitia corexcta a Romaniei fata de Serbia„, a spus premierul Serbiei Aleksandar Vucic.

Protocolul privind infiintarea de patrule comune la frontiera Romaniei cu Serbia a fost semnat de catre ministrul de Interne, Dragos Tudorache, si omologul sau sarb, Nebojsa Stefanovici.

Documentul va contribui la eficientizarea cooperarii intre institutiile de frontiera dintre Romania si Serbia si la cresterea nivelului de supraveghere a frontierei, potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne.

Totodata, cei doi ministri au convenit ca Punctul de Contact Comun de la Portile de Fier sa fie operationalizat pana la finele anului.

Intalnirea premierilor Romaniei si Serbiei, Dacian Ciolos si Aleksandar Vucic, a avut loc joi la Palatul Administrativ din Timisoara.

FOTO: Virgil SimonescuInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...