Noutati :

Decizia finala! Indemnizatia de crestere a copilului: 85% din salariu timp de 2 ani. Vezi toate modificarile pentru mame!

30 martie, 2016 - 01:49 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
1

Camera Deputatilor a adoptat, miercuri, in calitate de camera decizionala, noile prevederi privind indemnizatia de crestere a copilului.

Iata principalele modificari aduse legii!

– eliminarea plafonului maxim de 3400 lei pe luna al indemnizatiei pentru cresterea copilului

– acordarea indemnizatiei pe perioada pana cand copilul implineste varsta de doi ani.

– persoanele care timp de doi ani au realizat minim 12 luni venituri supuse impozitului vor beneficia de concediu pentru cresterea copilului timp de 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap.

– calculul indemnizatiei se stabileste in cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii doi ani si nu poate fi mai mica de 85% din cuantumul salariului minim brut pe tara garantat in plata.

– in situatia in care decide sa se intoarca in campul muncii, parintele va primi un stimulent de insertie in cuantum lunar de 50% din indemnizatia minima stabilita – indemnizatia minima este de 85% din salariul minim brut pe tara garantat in plata.

– nivelul indemnizatiei lunare se majoreaza cu 85% din cuantumul salariului minim brut pe tara garantat in plata, pentru fiecare copil nascut dintr-o sarcina gemelara, de tripleti sau multipleti, incepand cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de nastere.

Noile prevederi intra in vigoare incepand cu 1 iulie.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. de ce nu precizati ca inainte aceasta lege trebuie sa apara si in Monitorul Oficial ?
    Cand apare acolo, sa puneti si un link… pana atunci, va anunt ca legea poate fi contestata in 5 zile de la votare (adica pana miercurea viitoare se poate intampla orice).