Noutati :

Decizia desfiintarii Facultatii de Stiinte Politice a Universitatii de Vest, amanata

15 iunie, 2011 - 03:08 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Va mai exista sau nu si anul viitor Facultatea de Stiinte Politice, Filosofie si Stiinte ale Comunicarii in cadrul Universitatii de Vest din Timisoara? Biroul Senatului UVT s-a intrunit miercuri, 15 iunie, pentru a hotari soarta facultatii.

Suspansul continua pana in 30 iunie. Dupa o sedinta de doua ore, in care au fost propuse mai multe variante privind soarta facultatii, cea care a prins contur o reprezinta trecerea unui departament la Facultatea de Litere si al altuia la Facultatea de Sociologie.

Anca Babet, presedintele Organizatiei Studentilor din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara (OSUT) si reprezentanta acestora in Senatul universitatii, a precizat ca o hotarare vizavi de situatia facultatii a fost amanata pana in 30 iunie. Atunci se va desfasura o noua sedinta a Biroului Senatului UVT, iar situatia Facultatii de Stiinte Politice va fi clarificata.

Ioan Talpos, rectorul universitatii, a explicat ca nicio specializare nu va fi desfiintata, ci ca unele departamente ar putea trece la alte facultati. El a mentionat ca este vorba despre o restructurare ce porneste de la Ministerul Educatiei, iar trecerea unor departamente la alte facultati inseamna reducerea posturilor de conducere si implicit a cheltuielilor. Daniel Funeriu, ministrul educatiei, a spus, la vizita sa de saptamana trecuta la Timisoara, ca organizarea facultatilor sta la latitudinea fiecarei universitati in parte, iar ministerul nu intervine in autonomia institutilor de invatamant superior.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...