Opinia Timisoarei

Debut cu dreptul pentru Romania la Tokyo. Cu un jucator din Timisoara capitan, tricolorii au invins la limita Honduras

Desi oficial doar vineri va avea loc ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, marea competitie mondiala a inceput inca de miercuri cu meciuri de fotbal din turneul feminin. Joi au avut loc primele partide din intrecerea baietilor, iar Romania a avut ocazia sa debuteze contra Hondurasului.

CITESTE SI: Atentie, soferi! Se reamenajeaza doua intersectii pe traseul centurii mici a Timisoarei 

Trebuie spus ca meciul nu a fost spectaculos, dar s-a luptat pentru fiecare minge. Romania nu a impresionat prin tehnica sau valoare, dar a aratat ca este o echipa in adevaratul sens al cuvantului. Jucatorii s-au ajutat intre ei si au luptat unul pentru altul, iar la sfarsit acest lucru conteaza mai mult dceat o victorie. Si e cu atat mai bine cand vorbim si de victorie. A fost 1-0 pentru Romania impotriva Hondurasului, cu un gol plecat din gheata lui Ciobanu in minutul 45. Executia acestuia perfecta din corner a fost usor deviata in propria poarta de Oliva.

In partea secunda, tricolorii au tinut de rezultat si a muncit din greu pentru acest lucru. S-a terminat 1-0, cu timisoreanul Marin capitan de echipa, cu o evolutie buna pe tot parcursul partidei. In a doua parte a intrat si timiseanul Andrei Sintean, care s-a ridicat la nivelul competitiei si a facut un joc reusit, tanarul atacant facand cu brio ambele faze de joc. La finele saptamanii, meciul 2, cu Noua Zeelanda, care astazi a invins surprinzator favorita grupei, Coreea de Sud, tot 1-0.

ROMANIA: Aioani – Ghita, Marin, Pascanu – Ratiu, Ciobanu, Dulca, Fl. Stefan – Dobre, Ganea, V. Gheorghe
Rezerve: Popa, Boboc, Baluta, Florescu, R. Grigore, Sintean, Sefer

Exit mobile version