Noutati :

Atentie, soferi! Se reamenajeaza doua intersectii pe traseul centurii mici a Timisoarei

22 iulie, 2021 - 01:45 PM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMIS. Una dintre cele mai circulate intersectii din Dudestii Noi, intre DJ 692A si DC 46, va fi reamenajata de Consiliul Judetean Timis, prin crearea unei giratii. De asemenea, solutia tehnica, de giratie, va fi folosita si in cazul intersectiei DJ 591C cu DN 59A din Sacalaz.

CITESTE SI: Se schimba circulatia rutiera la Margina. Solutia este una temporara 

Lucrarile sunt facute in contextul in care CJ Timis are in curs de asfaltare o noua portiune a minicenturii Timisoarei, formata din drumuri judetene, legatura intre Sacalaz si Dudestii Noi, institutia preluand in acest sens un drum comunal care era la nivel de pamant inainte de modernizare. Reamenajarea intersectiilor este necesara pentru maximizarea efectelor pozitive ale noii legaturi rutiere intre cele doua comune.

Consiliul Judetean a aprobat in ultima sedinta indicatorii tehnico-economici aferenti noilor giratii rezultati din studiile de fezabilitate, urmand ca in perioada imediat urmatoare sa se achizitioneze serviciile de proiectare si executie.

„Am considerat ca este absolut normal ca odata cu noua legatura dintre Sacalaz si Dudestii Noi sa refacem si cele doua intersectii intens circulate, pentru cresterea capacitatii lor si asigurarea unui grad sporit de siguranta. Cream astfel legaturi viabile pentru locuitorii comunelor periurbane, dar si intre drumuri nationale importante. Vom continua sa acordam o atentie sporita drumurilor judetene, fie ca vorbim de reteaua din jurul Timisoarei sau de zone ale judetului mai indepartate, a caror dezvoltare depinde de conexiunile cu centrele urbane”, spune presedintele CJ, Alin Nica.

Investitia pentru intersectia din Dudestii Noi este estimata la peste 2.68 milioane lei, iar pentru cea de la Sacalaz la aproape 3.1 milioane lei, sumele incluzand TVA.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Sanmihaiu Roman -Sag pe gand?

  2. Numai sa nu ajunga in situatie cum este drumul nou extins din Mosnita Noua. Doua benzi de mers si la giratoriu te trezesti cu stalp de iluminat pe banda ta de mers si la intrare si la iesire dinspre/spre Albina.