Noutati :

Dealerii de masini noi se bat in oferte cand vine vorba despre garantiile oferite clientilor la Timisoara!

4 octombrie, 2011 - 09:35 AM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: AUTO
0

TIMISOARA. Indiferent de perioada in care defectiunile care pot aparea sunt remediate gratuit de dealeri, trebuie sa stiti ca garantia nu se aplica si asupra consumabilelor, ea isi pierde valabilitatea daca reviziile nu sunt efectuate la timp in service-uri agreate.

Vrei sa-ti cumperi o masina  noua trebuie sa iei in calcul toate informatiile pentru ca alegerea facuta sa fie cea mai buna. Unul dintre cele mai importante aspecte de luat in calcul il reprezinta garantia pe care o primesti pe masina. Ce fel de garantie este? Pe ce perioada se intinde? Ce piese platesti din buzunarul tau cand se strica? Iata cateva dintre intrebarile care ar trebui sa stea pe buzele clientilor atunci cand cumpara o masina noua.

Dacia&Renault

„Autoturismele Dacia sunt garantate pentru orice defectiune de material, de montaj sau fabricatie pentru o perioada de 3 ani sau 100 000 kilometri. Orice defectiune aparuta in perioada de garantie se remediaza gratuit in unitatile de service Dacia si cele partenere”, spune Florin Dabuleanu, directorul Auto Europa. Aceleasi conditii se aplica si in cazul Renault, in Romania. La ambele marci, garantia anticoroziune este de 6 ani, din momentul livrarii masinii, iar garantia la vopsea este de 3 ani fara limita de kilometri. Aceasta se refera la exfolierea stratului de vopsea ca urmare a unor factori externi, precum lovituri de pietre sau grindina. Garantia poate fi extinsa cu pana la 2 ani, contra cost. Clientii ar trebui sa stie insa ca in garantie nu intra consumabilele: becuri, ulei, filtre de ulei sau placute de frana.

Nissan

In Timisoara, masinile Nissan sunt comercializate de Auto Europa, care se ocupa si de marcile Dacia&Renault. in cazul Nissan, garantia difera ce cele ale concernului francez. Astfel, daca garantia standard este de 3 ani sau 100.000 de kilometri, cand vorbim despre garantia anticoroziune, numarul anilor asigurati este 12, iar pentru vopsea clientul are 3 ani garantie in cazul exfolierii.

Skoda

In cazul Skoda, garantia este de 2 ani, fara limita de kilometri. Ea poate fi extinsa cu 2 ani. “Toate piesele originale se afla in garantie pentru 2 ani, ceea ce inseamna ca, in cazul unei defectiuni de fabricatie, piesa va fi inlocuita gratuit, iar manopera nu va costa niciun leu”, precizeaza Lucian Pacuraru, director service Skoda Timisoara. Clientii beneficiaza si de 3 ani garantie pentru defectele de vopsire pentru orice model. “Garantia contra ruginii este de 12 ani la coroziune”, explica directorul timisorean de service. El asigura clientii ca in cazul inlocuirii unei piese, oricare ar fi aceasta, reparatia are loc de pe o zi pe alta. Daca, dupa terminarea garantiei, un client a cumparat o piesa pe care doreste sa o schimbe in service-urile autorizate ale Skoda, el primeste o garantie la manopera de trei luni. Garantia pe piesa ii este acordata de vanzator.

Ford

Garantia producator Ford asigura o utilizare fara probleme a autoturismului pe o perioada de pana la doi ani. in ceea ce priveste piesele de schimb, reprezentantii  Ford folosesc piese originale de schimb pentru reparatiile acoperite de garantie. Garantia  pentru suprafetele vopsite incepe si se termina odata cu garantia de baza. Cea antiperforare a caroseriei este garantata impotriva perforarii dinspre interior spre exterior timp de pana la 12 ani (in functie de model). Conditia ca garantia sa ramana in picioare toti acesti ani o reprezinta verificarile regulate ale caroseriei si ale vopselei (care pot fi combinate cu inspectiile de service) la service-urile Ford, in functie de fiecare model. Clientii isi pot extinde garantia pentru vehiculul nou cu 2 ani in limita a 150.000 km sau cu 3 ani in limita a 100.000 km. Reprezentantii Ford asigura reparatii in caz de pana ori ajutor pentru a ajunge la destinatie, in 32 de tari europene. La fel ca in cazul celorlalte marci, nici Ford nu acopera urmatoarele consumabile sau elemente supuse uzurii normale si accentuate precum si distrugerea accidentala: caroserie, vopsea, geamuri, scaune, ornamente interioare, sistemul de evacuare, placute de frana, discuri de frana, filtre de polen, suspensia Mcpherson, bujii, sigurante, amortizoare, stergatoare, baterii, filtre de aer, filtre de ulei, tambur frana, baterii de vehicule, roti/anvelope, becuri, curele, filtre carburant, disc ambreiaj.

Hyundai

Modelele Hyundai cumparate din Romania beneficiaza de o perioada de 5 ani garantie internationala, fara limita de kilometri. in cei 5 ani, reparatorii autorizati le ofera clientilor cate doua verificari tehnice gratuite pe an. si in cazul Hyundai, garantia la coroziune este de 12 ani, fara limita de kilometri. in cazul acestei marci exista cateva limitari ale conditiilor de garantie: Astfel, 5 ani garantie pentru pentru vopsea vin cu urmatoarele limitari: 5 ani doar pentru rugina, cojire, inflorituri, un an doar pentru lipsa luciu, diferentiere nuanta, aparitia de pete, scurgeri, incretire, subtiere strat vopsea, fisuri, etc, 3 luni doar pentru ciobiri, impuritati sau ciupituri ale stratului de lac. Clientii mai au parte si de 3 ani garantie pentru pentru sistemul audio si 2 ani pentru baterie si freonul din instalatia de climatizare.

BMW

Nici BMW nu ofera mai mult de doi ani garantie, pentru intreg autoturismul, dar fara limita de kilometri. Cea pe care aceasta marca o ofera pentru caroserie este de 12 ani, iar pentru lacul de vopsea, de 3 ani. in cazul reparatiei unei piese defecte, clientul primeste o garantie de 2 ani. Cea extinsa este disponibila pentru orice model BMW, nou sau cu vechime maxima de doi ani. Garantia extinsa adauga unul, doi sau trei ani suplimentari la celei standard BMW de doi ani si-i scuteste pe clienti de cheltuieli suplimentare o perioada de pana la cinci ani sau pana la parcurgerea unui numar de 120.000 km (care situatie survine prima). Pachetul BMW Service Inclusive acopera intretinerea planificata gratuita pentru o perioada de 5 ani sau un numar de 100.000 km, in configuratia standard, pentru orice automobil BMW nou si include integral urmatoarele servicii: schimbare ulei de motor inclusiv filtru, service/inlocuire filtru de aer, microfiltru, bujii si lichid de frana, verificare de rutina a autovehiculului si gama de servicii standard, conform Cartii de service BMW din documentatia de bord in configuratia standard pentru fiecare automobil BMW nou.

Volkswagen

La Volkswagen, garantia pentru autovehicule noi este de doi ani, iar cea impotriva coroziunii este de 12 ani, fara limita de kilometri. Situatia nu este diferita de cea a altor marci de automobile: consumabilele nu intra in randul reparatiilor facute pe garantie, pentru fiecare bec ars, filtru de aer schimbat sau curele inlocuite, proprietarul va scoate bani din buzunar.

Toyota

Garantia oferita de marca japoneza este de 5 ani in limita a 160.000 de kilometri, una dintre cele mai lungi perioade de garantie existente pe piata din Romania. Ea este compusa din cea standard de trei ani sau 100.000 de kilometri si cea extinsa, de 2 ani, in limita totala a 160.000 km. Garantia standard cuprinde 3 ani pentru vopsea, fara limita de kilometri parcursi, 12 ani pentru coroziune, tot fara limita de kilometri parcursi. “Noi oferim tractarea autovehiculului la cel mai apropiat distribuitor Toyota sau centru de service Toyota in cazul unei defectiuni acoperite de garantie”, explica Filip Ecsed, directorul general Toyota Timisoara. El a adaugat ca garantia standard pentru componentele de baza ale sistemului de propulsie hibrida (bateria si altele) este de 5 ani sau 100.000 de kilometri.

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz a introdus garantia de doi ani pentru toate autoturismele si autovehiculele comerciale usoare, valabila in Europa. Garantia intra in vigoare de la data livrarii autovehiculului sau data primei inmatriculari si este fara limita de kilometri. Garantia suplimenteaza raspunderea pentru defectele produsului si va ofera confortul utilizarii in primii doi ani.

Seat

Garantia este formata din 2 ani fara limita de kilometri pentru masinile noi. Dealerii Seat ofera 2 ani pentru piese de schimb si accesorii originale si 3 ani pentru defecte de vopsire, care tin de factori exteriori. in garantia oferita de marca spaniola intra si 10 ani pentru perforarea caroseriei, dinspre interior spre exterior.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...