Noutati :

De Ziua Prefecturii, fostii prefecti si subprefecti de Timis au depanat amintiri din timpul mandatelor lor. GALERIE FOTO!

15 mai, 2013 - 12:53 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. La aniversarea de 21 de ani a Prefecturii Timis, o parte din fostii prefecti si subprefecti au depanat amintiri din timpul mandatelor lor care nu au fost lipsite de peripetii sau momente zbuciumate.

Gazda evenimentului a fost actualul prefect de Timis, Eugen Dogariu, insa subprefectul Liliana Onet a fost marea absenta de la ciocnirea cupelor cu sampanii.

Dintre fostii prefecti au lipsit patru. Este vorba de Florentin Carpanu (1990-1991), Dorel Borza (1991-1993), Ioan Pastiu (1993-1995) si Ion Raducanu (2004-2005).

Au spus prezent, in schimb, Dan V. Poenaru (1995-1996), Dumitru Gant (1996-2000), Liviu Barbu (2000-2001), Horia Ciocarlie (2001-2004), Ovidiu Draganescu (2005-2009), Mircea Bacala  (2009-2012). Acestora adaugandu-li-se si mai multi fosti subprefecti.

Fiecare dintre cei prezenti si-a amintit despre momentele dificile cu care s-a confruntat in timpul mandatelor. Cu totii au remarcat ca fiecare a avut parte de cate un eveniment important.

Mai intai, fostul subprefect Viorel Coifan si-a amintit ca, dupa ce Dorel Borza preluase mandatul de prefect, in iulie 1991 a avut loc cutremurul de la Banloc, fostul prefect Ovidiu Draganescu si fostul subprefect Zoltan Marossy si-au amintit ca ei au avut de gestionat inundatiile catastrofale din 2005, iar fostul prefect Dumitru Gant si-a adus aminte de protestele care aveau loc aproape zilnic in fata prefecturii si de problemele cu fondul funciar. Actualul prefect, Eugen Dogariu a mentionat si el inundatiile din zona localitatii Margina si penele de curent de la cele doua alegeri pe care le-a avut de organizat in acest mandat.

Dar ce fac fostii prefecti in prezent si cum vad ei Prefectura Timis dintr-o alta perspectiva?

Mircea Bacala:Cel putin la acest etaj este net schimbata, insa vreau sa urez institutiei multe servicii si de calitate. Am vrut sa le spun si n-am mai apucat, ca le-am lasat in spate o carte de onoare si acolo sunt marturiile unor ambasadori romani: Nadia Comaneci, Ilie Nastase si Ion Tiriac. Sper ca aceasta carte de onoare sa nu se piarda si sa ramana in prefectura. Acum imi continui activitatea  la Consiliul Judetean Timis ca functionar, sa vedem cum vor evolua lucrurile in peroioada urmatoare si raman in acest judet drag mie, Timis

Horia Ciocarlie: „Vin cu mare placere in aceasta institutie ori de cate ori am ocazia. In acest moment, Institutia Prefectului este alta institutie, iar din pacate prefectii sunt schimbati des. Acum sunt implicat in activitatea de la facultate, sunt implicat in tot felul de comisii ale Ministerului Educatiei. Sunt in continuare activ, atat timp cat imi permite meseria pentru ca m-am intors cu arme si bagaje la facultate

Dan V. Poenaru: „Prefectura este radical schimbata nu numai sub aspectul compartimentarii, ci si al sarcinii pe care o are prefectul la ora actuala. Pe timpul meu, prefectul avea mai multe putere decat prefectura la ora actuala, era batalia politica mai accentuata

Ovidiu Draganescu: „Este bine pusa la punct, ceva mai linistita decat pe vremea mea, am vazut ca sunt si mai putine atacuri in instanta, in contencios, ar trebui sa fie mai incisivi urmasii mei. Cu primarii in general nu e bine sa te intelegi bine pe lege, acolo chiar trebuie eufemistic spus, trebuie sa fii certaret, adica trebuie verificat totul la sange. Daca  e un pas in afara legii trebuie intervenit cu recurs gratios. Acum incerc sa fac afaceri si eu in sfarsit, dupa 20 de ani cand nu am avut voie din cauza atator functii. Sunt implicat in mai multe domenii si vad ce inseamna cu adevarat economia. In politica m-am intors in toamna, in PNL ca simplu membru momentan

Dumitru Gant:” Mi se pare ca a progresat Institutia Prefectului spre ideea de a fi reprezentativa pentru instituia romaneasca. Eu ma ocup acum  sa intretin gradinita mea de flori de acasa, de profesia de avocat, incerc sa fiu de folos familiei prin grija pe care o am fata de nepotei

Liviu Barbu: „Toata perioada la care a facut referire domnul Gant a fost marcata de greutati. Acum, aceasta institutie a reusit sa faca fata evenimentelor de atunci, a prefectului si a oamenilor care au raspuns de anumite functiuni ale acestei institutii. Eu, la aceasta ora inca mai girez o functie de director cat ma mai pastreaza domnul primar. Apoi ma ocup cu alte chestiuni: gradina cu flori, familia si anumite hobby-uri cum ar fi muzica, cititul si pescuitul„.

Fiecare fost prefect de Timis a primit cate un tablou in creion, iar fostii subprefecti au primit cate o placheta aniversara. Tablouri ale prefectilor au fost expuse si pe holurile Prefecturii Timis.

Foto: Virgil SimonescuInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...