De unde poti sa iti ridici cardul de sanatate, in judetul Timis, daca nu ai medic de familie?

TIMISOARA. Asiguratii din judetul Timis si din Timisoara, care nu au un medic de familie, sau care au unul dintre cei sapte medici de familie care nu au ridicat cardurile de sanatate pentru asiguratii lor, trebuie sa stie de unde si le pot ridica.

Asadar, Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Timis a stabilit locatiile de unde se pot ridica aceste carduri.

Astfel, pentru asiguratii care nu sunt inscrisi pe lista unui medic de familie si care nu au intrat inca, in posesia cardului, CJAS Timis a distribuit aceste carduri primariilor din localitatile din mediul rural, pentru a nu-i mai pune pe drumuri pe asigurati.

De asemenea, tot pentru asiguratii care nu au medic de familie si nu au intrat in posesia cardului si au domiciliul in una din orasele Lugoj, Deta, Sanicolaul-Mare, Jimbolia si Gataia acestia nu trebuie sa se mai deplaseze la Timisoara pentru a le ridica, ci le pot solicita spitalului din localitatate.

In ceea ce priveste asiguratii din Timisoara care figureaza pe lista celor sapte medici de familie care nu au ridicat cardurile de sanatate de la CJAS, precum si asiguratii care nu au medic de familie, acestia le pot solicita la sediul CJAS Timis in baza unei cereri si a copiei dupa actul de identitate.

In perioada imediat urmatoare, la nivelul judetului Timis, vor fi distribuite de Posta Romana un numar de aproximativ 27.000 carduri nationale de asigurat recent tiparite.

In situatiile in care, din diferite motive, cardul de sanatate a fost pierdut, distrus, furat sau completat cu date eronate, se poate solicita eliberarea unui nou card in baza unei cereri si a unei declaratii pe proprie raspundere, afisate pe site-ul institutiei la adresa http://www.cnas.ro/cjastm/

De asemenea, orice persoana asigurata, poate verifica pe site-ul CJAS Timis daca i s-a tiparit cardul de sanatate, la adresa http://www.cnas.ro/cjastm/page/verificare-asigurat.html

Cardul national de sanatate se va utiliza in paralel cu actualul sistem de validare a serviciilor medicale, devenind obligatoriu incepand cu data de 1 mai 2015.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. Apreciez realizarea unei stiri dupa un comunicat de presa remis la nasul ziaristului, dar macar o minima implicare ar fi necesara, in sensul ca ar fi trebuit sa verificati daca sunt functionale linkurile puse la dispozitie de CAS.
  Ati fi avut surpriza sa constatati ca sunt gargara. Pacat ca celebra curiozitate nu-i roade pe unii purtatori de legitimatie care inghit tot ce li se arunca.
  Pacat ca aveti o atiutudine de plecaciune in fata sefilor de institutii si nu-i luati la intrebari pentru ceea ce nu fac desi sunt platiti sa o faca…

 2. Cum pot sa fac cardul de sanatate ca lam pierdut

 3. Vreau sani fac cardul de sanatate cum pot sa îl fac

  • Vreau să-mi fac cardul de sănătate cum pot să-l fac