Noutati :

De teama ca nu vor fi numarati corect, etnicii maghiari au avut la dispozitie numere de telefon pentru a sesiza problemele ivite la recensamant

9 noiembrie, 2011 - 05:17 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: POLITIC
0

Francisc Halasz

TIMISOARA. UDMR Timis a pus la dispozitia etnicilor maghiari trei numere de telefon  la care au avut posibilitatea sa semnaleze problemele cu care s-au confruntat in momentul in care au fost recenzati. Problemele lor au fost trimise mai departe autoritatilor.

Pe perioada recensamantului au functionat trei numere de telefon pentru populatia maghiara. Sesizarile s-au referit la atitudinea recenzorilor, iar situatiile concrete au fost inaintate Comisiei Judetene odata cu solicitarea de tragere la raspundere a recenzorilor. Majoritatea solicitarilor au venit din Timisoara, am facut si o notificare la Primarie„, a declarat Halasz Francisc, presedintele UDMR Timis.

Potrivit acestuia, oamenii s-au plans ca recenzorul a completat formularele cu creionul sau ca recenzorul i-a spus celui recenzat ca declararea etniei este facultativa. De asemenea, potrivit sesizarilor primite de UDMR au fost recenzori care automat au completat la rubrica cu etnia, roman, spunand ca cetatenia si etnia sunt similare.

„In ultima zi de recensamant, 12 persoane au spus la telefon ca nu au fost recenzate. Numarul lor este infim fata de cozile de la Primarie”, a mai spus Halasz.

Potrivit liderului UDMR Timis, Halasz Francisc, populatia de etnie maghiara este in scadere, in Timis. In anul 1992 erau 61.500 de etnici maghiari, in 2002 au fost 50.500 de etnici maghiari. Acesta se asteapta ca la recensamantul din acest an, dupa numaratoare, numarul maghiarilor din judetul Timis sa scada si mai mult.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...