Noutati :

Incepe bacalaureatul. Cine e prins copiind nu mai da BAC-ul timp de doua sesiuni! Toleranta zero impotriva fraudelor

5 iunie, 2011 - 12:00 PM
Autor: Caius Seracin      
Categorie: EDUCATIE
0

Emotii mari pentru elevii care termina clasa a XII-a, dar si pentru parintii absolventilor. De maine incepe bacalaureatul. Examenul de bacalaureat va incepe in 6-8 iunie cu evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, urmata in 8-10 iunie de proba B – evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna, in 10-17 iunie de evaluarea competentelor digitale, proba D, si in intervalul 20-23 iunie de proba C – evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala.

Ministerul Educatiei a hotarat ca prima zi a probei D de evaluare a competentelor digitale sa fie vineri 10 iunie , in loc de 13 iunie, intrucat zilele de 12 si 13 iunie sunt libere cu ocazia Sarbatorii de Rusalii, potrivit Codului Muncii. Directiile responsabile cu organizarea si desfasurarea examenului au propus conducerii MECTS ca prima zi a probei D de evaluare a competentelor digitale sa se desfasoare in data de vineri, 10 iunie 2011.
Probele scrise de la bacalaureat incep in 27 iunie cu Limba si literatura romana – proba E)a), in 28 iunie este progamata proba E)b), testarea la Limba si literatura materna, in 29 iunie va fi sustinuta proba obligatorie a profilului – proba E)c) – si in 1 iulie proba la alegere a profilului si specializarii, proba E)d).

In 3 iulie vor fi afisate rezultatele, in 4 iulie vor putea fi depuse eventualele contestatii, care vor fi rezolvate in 5-7 iulie, urmand ca in 8 iulie sa fie afisate rezultatele finale.
Toleranta zero impotriva fraudei! Acesta este motto-ul sub care se organizeaza examenul de Bacalaureat din aceasta vara in Timis. Inspectoratul Scolar Judetean a anuntat astazi masurile drastice care vor fi luate pentru buna desfasurare a testului de maturitate.

Pentru ca nimeni sa nu incerce sa copieze la Bac, s-a luat decizia ca fiecare sala in care se va sustine examen sa fie supravegheata video. Asadar se vor monta camere web care vor inregistra non stop ceea ce se intampla in clasa, iar toate imaginile vor fi stocate intr-un calculator.
Tototdata, in fiecare sala de testare se vor afla cate doi profesori sau invatatori supraveghetori.

Cea mai noua masura: Examenele se vor da in alte licee decat cele in care s-a studiat

Marea majoritate a tinerilor inscrisi la Bacalaureat 2011 nu vor da examenul in liceele in care au invatat vreme de 4 ani. Inspectoratul Scolar Judetean a anuntat astazi ca elevii din 36 de licee, din cele 60 cate sunt in Timis, vor sustine Bac-ul in alte unitati de invatamant decat cele in care au studiat. Cu alte cuvinte vor da examenele in scoli generale sau alte licee. Singurele 3 unitati in care copiii vor sustine examenul in aceleasi sali de clasa in care au si invatat sunt Miu, Calderon si Tudor Tanasescu.

“Nu este normal ca unui elev care a muncit si a invatat 12 ani sa-i fie furat startul de catre un elev ce nu s-a sinchisit deloc pentru scoala. Pe langa cadrele didactice de la gimnaziu si liceu, anul acesta si invatatorii vor fi cooptati la supraveghere”, a anuntat inspectorul scolar general Marin Popescu.
Seful ISJ Timis s-a declarat convins ca acuma nu s-au mai adunat bani de protocol ca in alti ani
“Exista foarte multi parinti care nu s-au ocupat de educatia elevilor in tot acest ciclu, iar acum la final se preocupa ca elevii lor sa ia Bacul. Anul acesta va fi toleranta zero fata de frauda”, a atras atentia Marin Popescu.

In Timis, in acest an sunt inregistrati 7289 de elevi care termina clasa a XII-a. Astfel, este de asteptat ca la examenul de Bacalaureat din aceasta vara sa se inscrie peste 8000 de candidati, cu tot cu cei care nu au trecut acest examen in anii anteriori.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...